Kako su „Prijatelji“ napravili više od 1,4 milijarde dolara

Okupljanje „Prijatelja” donijelo je svakom od šestoro glavnih glumaca čak po pet miliona dolara. Ali, to je samo djelić onoga koliko su zaradili tokom 27 godina.

Dvadeset sedam godina nakon objavljivanja prve epizode popularnog sitcoma, njegove zvijezde i kreatori, ponovo su u punom sjaju.

Dugo očekivano novo okupljanje Prijatelja, odnosno specijal koji je emitovan u četvrtak na HBO Max kanalu, donio je Davidu Schwimmeru, Mattu LeBlancu, Matthew Perryju, Jennifer Aniston, Courtney Cox i Lisi Kudrow po pet miliona dolara, tvrdi izvor Forbesa.

Nije loše za jednokratni angažman, ali ništa posebno u poređenju sa onim što su zaradili tokom skoro tri decenije dugog prikazivanja sitcoma, piše Forbes.

Izuzetno popularna televizijska komedija ostvarila je gotovo 1,4 milijarde dolara od početka emitovanja 1994. godine. Od toga, Forbes procjenjuje da je šest zvijezda Prijatelja dobilo skoro 816 miliona dolara zarade prije oporezivanja, što je otprilike 136 miliona dolara za svakog od njih.

Kreativni tim serijala David Crane i Marta Kauffman, kao i koizvršni producent, Kevin Bright, podijelili su zaradu od najmanje 550 miliona dolara.

Dok su bili emitovani na kanalu NBC, od 1994. do 2004, Prijatelji su bili obavezan TV sadržaj četvrtkom uvečer, zajedno sa serijama poput Sinefielda i Will i Grace.

Ipak, samo Prijatelji su privlačili u prosjeku 25 miliona gledalaca za svaku od epizoda.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Forbes)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…