Limun je odličan za tvrde pete – omekšat će ih za samo pola sata

Želite li da vam stopala budu lijepa, mekana i njegovana bez ružnih ispucalih zadebljanja na peti, ne bacajte koru od limuna nakon pripreme limunade – možete je dobro iskoristiti…

Uzmite jedan limun, prepolovite ga i iscijedite ga. Potom koru u kojoj je ostala pulpa stavite s unutrašnjom stranom na petu i navucite čarapu. Važno je da unutarnja strana limuna bude priljubljena za petu.

Ostanite tako oko pola sata pa limun maknite. Iznenadit ćete se koliko vam koža izgleda bolje. Naime, limunova kora i pulpa sadrže eterična ulja koja omekšavaju i regeneriraju kožu.

To ćete vidjeti i ako malo soka od limuna protrljate po dlanovima i ostavite da se upije – koža će biti nevjerojatno mekana. Sokom od limuna možete povremeno premazati i stopala.

Pomaže i kupka sa soda bikarbonom

U ovom slučaju u lavor ulijte četiri litre vruće vode i dodajte tri velike žlice soda bikarbone. Kada se soda rastopi, uronite stopala u kupku i ostanite tako 20-ak minuta.

Na kraju ih istrljajte kamenom ili turpijom za pete i obilno namažite hranjivom kremom ili vazelinom i navucite čarape.

Kod jako ispucalih peta ovaj tretman treba raditi svaki dan i tako pet do sedam dana u komadu. Potom se napravi pauza od tjedan dana i ponovi. Jednom kada se pete vrate u normalu i ponovno postanu mekane, važno ih je takvima održavati i jednom tjedno im priuštiti ovakvu kupku i obilato mazanje kremom, piše 24sata.hr.

(TIP/Foto: Canva)