Foto: Polaganjem cvijeća obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

Povodom obilježavanja 22. maja, Dana policije Tuzlanskog kantona u petak  je na spomen obilježju pripadnicima policije poginulim u ratu ’92-95. odana počast i položeno cvijeće.

„22.maj, kao Dan policije Tuzlanskog kantona ujedno je dan i univerzalnih vrijednosti društva, dan kada je BiH, zajedno sa drugim zemljama regiona primljena u UN. Vlada Tuzlanskog kantona bezrezervno podržava neovisnost rada policijskih struktura. Imajući u vidu ostvarene rezultate policije našeg kantona, danas izražavamo i svoju zahvalnost za sve što čine. U tom svjetlu u svoje lično ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona svim pripadnicima policije u Tuzlanskom kantonu čestitam današnji dan“, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

Također, uz sve redovne aktivnosti policije tokom posljednjih godinu dana, istaknut i doprinos kojeg su službenici policije dali u provođenju epidemioloških mjera i suzbijanju zaraze korona virusom.

“Vezano za ovu pandemiju koronavirusa pokazuje se da je policija odigrala jednu vrlo važnu ulogu u sprečavanju širenja same pandemije, gdje je uz minimum zaštitne opreme uložila veliki trud i napor prilikom obavljanja svojih zadataka”, izjavio  je direktor Uprave policije MUP – a TK Dževad Korman.

U ime Skupštine kantona cvijeće su položili predsjednik Skupštiner TK Slađan Ilić i zamjenice Vedrana Petrović i Lejla Vuković.

˝U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime, svim pripadnicima policijskih snaga, penzionisanim i aktivnim policajcima, kao i svim zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona čestitam 22. maj – Dan policije. Zahvaljujem im se na  plemenitom radu u očuvanju reda i bezbjednosti u našem društvu. Uvjeren sam da će postavljene zadatke i obaveze odgovorno i u skladu sa najvišim usvojenim profesionalnim standardima izvršavati i u narednom periodu. Želim im puno uspjeha u radu i savladavanju novih izazova i zadaća˝, istakao je Ilić.

(TIP)