Viceprvak države na prijemu kod ministra Zlatana Muratovića

Budući da Kuglaški klub „Sloboda“ Tuzla ove godine obilježava 70 godina postojanja ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović upriličio je prijem za delegaciju Kluba kojem su prisustvovali Nermin Kasumović i Mirsad Jogunčić. Na posljednjem pojedinačnom seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kuglanju kapiten „Slobode“ Nermin Kasumović stigao je do finala i titule viceprvaka države.

Ministar Muratović čestitao je ovom prilikom Klubu i Kasumoviću na značajnom rezultatu i jubileju te istaknuo da je rezultat još veći zbog činjenice da skoro godinu dana klub nema adekvatne uslove za trenažni proces.

Nermin Kasumović koji se kuglanjem aktivno bavi od 1997. godine zahvalio je ministru na prijemu i rekao da je ovaj rezultat veoma važan za klub u godini kada slave ovaj veliki jubilej. Pored toga što je Kuglaški klub „Sloboda“ trenažni proces obavljao u izuzetno otežanim okolnostima u Domu kulture u Lukavcu, jer je kuglana u SKPC Mejdan uništena u poplavi koja se desila prošle godine, ovaj rezultat je pokazao da volja i želja za radom i u otežanim uslovima pobjeđuju sve prepreke, rečeno je ovom prilikom.

Na sastanku je bilo govora i o velikim problemima kada su omladinske selekcije u pitanju, jer svi klubovi generalno imaju problem sa zainteresovanošću djece za bavljenjem sportom. Pored toga, veliki problem je i postojeća infrastruktura koja je zastarila i zahtjeva veća ulaganja kako bi se poboljšali uslovi za trenažni proces.

Kako je sport jedan od najvećih promotora zdravog života, a posebno pravilnog razvoja djece, ministar je iznio niz pozitivnih stvari koje resorno ministarstvo ima u svojim programskim aktivnostima, a upravo su razvoj infrastrukture i rad sa omladinskim selekcijama prioritet. U tom kontekstu u narednom periodu predviđen je niz sastanaka sa različitim nivoima vlasti kako bi se pronašao način za poboljšanje stanja sportske infrastrukture gdje će kuglana u Mejdanu imati posebno mjesto.

(TIP)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…