U svijetu spojeva ste nesigurni, tražite pravu vezu ili samo zabavu? Otkrijte koji ste tip

Ljude koji su trenutno na ‘tržištu ljubavi’ može se podijeliti ugrubo u četiri tipa, ovisno o njihovim trenutnim preferencijama. Otkrijte u kojoj ste životnoj fazi sada i što vam najviše odgovara…

Prema aplikaciji za upoznavanje Hinge, postoje četiri glavne vrste ‘tipova’ u svijetu spojeva koje treba uočiti.

1. Spreman na obvezivanje: 34% korisnika želi vezu i spremno je za nju.
2. Nada se ali je nervozan: 41% želi vezu, ali osjeća nervozu zbog spojeva.
3. Tragač za uzbuđenjem: 14% ih se želi zabaviti
4. Nesigurni i oprezni: 10% njih su nesigurni i ne znaju što bi

Direktorica znanosti o odnosima u Hingeu Logan Ury objasnila je ove četiri kategorije i podijelila svoje savjete za svaku od njih.

1. Spreman na obvezivanje: Partneru koji spada u ovu kategoriju korona kriza zasigurno je prava smetnja jer je on spreman izaći i pronaći nekog na duže staze. Velika je vjerojatnost da će ovaj tip izlaziti sve dok ne pronađe ljubav i nekoga s kim će provesti ostatak života.

Partneri koji spadaju u ovu kategoriju vidjeti će vezu kao prioritet ispred karijere, prijatelja, obitelji i slično.

Ako vi spadate u tu kategoriju Logan savjetuje: ‘Odlučili ste da vam je zabava trenutno najvažnija i spremni ste pronaći pravu ljubav. To je sjajan prvi korak. Kada upoznate nekog nemojte odmah promatrati crvene zastavice – ponaša li se netko prema vama kao da ste mu opcija, a ne prioritet? Je li taj netko spreman na vezu? Umjesto toga, promatrajte zelene zastave – je li netko izvrstan komunikator, iskren u svojim namjerama i osjećate li se zbog njih nevjerojatno. Nikada nemojte žuriti. Možda se trenutno osjećate spremni pronaći nekoga, ali još uvijek vrijedi pričekati.

2. Nada se ali je nervozan: Ovakav tip je vjerojatno imao stanku nakon prekida ili nije dugo izlazio na spojeve pa se sada osjeća nelagodno i nervozno. Takav tip nakon stanke shvatio je da se ipak želi vezati i nada se pravoj i dugoj vezi, ali ne zna kako pristupiti spojevima i izlascima.

Ako ste to vi jedini način da se poboljšate u spojevima je zapravo upoznavanje. Nervoza je normalna.

– Napravite male korake prema napretku. Pokušajte odraditi spoj preko videopoziva. Idite u šetnju u park. Shvatite da trenutno imate sve što vam treba za početak, a sve je u pronalaženju načina da se osjećate ugodno i samouvjereno – kaže Logan.

Ako vam se netko sviđa onda budite strpljivi. S druge strane, ako ste vi taj koji je zainteresiran za nekoga tko ima strah od ponovnih izlazaka i spojeva budite strpljivi i nemojte ih forsirati da rade nešto u čemu ne uživaju ili se ne osjećaju ugodno.

3. Tragač za uzbuđenjem:  Za njih je zabava koketiranje i ležeran seks. Moguće je da je takav tip prekinuo dužu vezu pa trenutno ne traži ništa ozbiljnije ili se jednostavno samo voli zabavljati. Bez obzira na okolnosti, oni su sigurni u ono što rade i ne žele nikakvu romantiku.

Ako ste to vi i samo se želite zabavljati i to je u redu. Samo odmah drugoj strani recite svoje namjere.

– Pronaći ćete nekoga tko traži vezu, ali možete pronaći i ljude koji su kao vi. Zato odmah na početku recite svoje namjere – savjetuje Logan.

Ako se s ovakvim tipom susrećete, Logan mudro upozorava da ne biste trebali pokušavati nekoga promijeniti. Ako vam kažu da samo žele nešto ležerno, vjerujte im. Ne pokušavajte ih promijeniti.

4. Nesigurni, ležerni, oprezni: Ovakvi tipovi ne žele baš neku veliku romantiku niti nikakvu ozbiljniju vezu. Moguće je da još uvijek nisu preboljeli bivšu ili je problem nešto treće poput skorog preseljenja. Kada nađu nekog novog preispituju to dosta dugo i nesigurni su oko toga. Misle da jednostavno treba biti oprezan i ne brzati.

– Radite ono što vam najviše odgovara. Nemojte izlaziti jer to ‘morate’. Fokusirajte se na sebe i na svoje ciljeve – savjetuje Logan, piše Metro.

(TIP/Foto: Instagram)