Građani BiH ne mogu baš svuda: Ovo su kovid-pravila za ulazak u zemlje, dobro ih pročitajte

Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Turska, Grčka, Egipat, Katar, Meksiko, Kuba, Dominikanska republika, Zanzibar. Ove zemlje imaju zajedničko to što se nalaze na ljetnim turističkim ponudama putničkih agencija iz Bosne i Hercegovine.

Ipak, građani BiH, prema sadašnjim pravilima, ne mogu gdje žele na ljetovanje. Neke ranije česte i omiljene destinacije sada imaju niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati.

Zemlje regiona, Grčka i Turska su već godinama česta destinacija građana BiH, ali proteklih nekoliko godina u ponude su uvrštene i neke egzotičnije destinacije.

Cijene ljetovanja za koji putuju iz BiH variraju, naravno, no u ponudama se mogu naći od pristupačnih do basnoslovnih cijena. Kako ko voli, može i želi.

Ipak, od kako traje pandemija koronavirusa – ulazak u određene zemlje nije moguć tek tako, a da bi se otišlo na ljetovanje – osim samog aranžmana, potrebni su i neki drugi finansijski izdaci, piše N1.

Budući da je sredina maja – brojni građani BiH već planiraju ljetni godišnji odmor, a na web stranicama putničkih agencija, kao što smo rekli, u ponudi su destinacije sa skoro svih krajeva svijeta.

Od zemalja susjedstva, pa na dalje.

Za vas smo pokušali prikupiti podatke o ulascima u zemlje za koje postoji najviše ponuda u bh. agencijama. Za neke zemlje vam nije potrebno ništa osim negativnog PCR testa ili potvrde o vakcinaciji, dok neke od njih imaju čitav niz pravila ukoliko svoj novac želite trošiti baš tu.

Podaci su prikupljeni sa stranica Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ili pojedinih Ambasada, Konzulata i predstavništava.

Također, treba imati u vidu da će se ova pravila za ulazak u pojedine zemlje mijenjati vremenom, u zavisnosti od epidemiološke slike.

Sve podatke i pravila za ulazak u zemlje potražite OVDJE

(TIP/Izvor: N1/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…