Foto: U Sarajevu održan mirni skup podrške Palestini

U Sarajevu je u petak održan mirni skup podrške Palestini.

Brojni građani, koji su se prvo okupili na Baščaršiji, a potom krenuli ka centru grada, isticali su zastave Palestine i Bosne i Hercegovine te uzvikivali slogane “Bosna“, ”Gaza”, ”Palestina”, ”Uz tebe smo, Gazo” i tome slično.

Okupljeni su pozvali na prekid napada i stradanja civila.

Podsjećamo, Vijećnica u Sarajevu 10. maja u znak solidarnosti s palestinskim žrtvama, obojena je bojama zastave Palestine.

U izraelskim napadima na Gazu ubijeno još troje Palestinaca, čime je broj ubijenih povećan na 122.

Izraelske snage nastavljaju izvoditi napade na Gazu i za vrijeme Ramazanskog bajrama.

Palestinci u Al-Qudsu već nekoliko dana protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Tenzije su eskalirale nakon što su izraelske snage 7. maja izvele napade na vjernike u kompleksu Al-Akse.

Palestinske grupe su izraelskim snagama sigurnosti dale rok da se do 18 sati 10. maja povuku iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Akse. Izraelske snage se nisu povukle i nastavile su napade, a palestinske grupe su počele raketama gađati Izrael.

Izraelska vojska je pokrenula napade na Gazu, a uporedo su izraelske snage i uhapsila stotine Palestinaca na teritoriji Izraela.

(TIP/Izvor: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по скидке. Надежные…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…