Piletina u sosu od meda
Piletina u slatko-ljutom sosu iz rerne.
Sastojci:
– 6 pilećih bataka
– maslinovo ulje
– 2 kašičice meda
– soja sos
– 3 čehnja bijelog luka
– 1 crveni luk
– majčina dušica
– 1 kašičica smeđeg šećera
– 2 kašičice gustina
– susam
– čili papričice
– sol, biber
Priprema:
Pileće batake otkoštene, bez kože, isjecite na kockice veličine zalogaja.
U posudu u kojoj ćete ih marinirati dodajte sve preostale sastojke osim susama i dobro izmješajte.
Zatim sve staviti u frižider da se marinira najmanje dva sata, a idealno bi bilo da piletina ostane u marinadi preko noći.
Rernu zagrijte na 200 stepeni. Piletinu složite u jednom sloju na tepsiju obloženu papirom za pečenje pospite susamom, i pecite 20 minuta.
Poslužiti sa pirinčem i sezonskom salatom.
(TIP/Izvor: Coolinarka/Foto: Shutterstock)
Bravo!