Građevinski materijal i mehanizacija za povratnike

U prostorijama Općine Banovići u srijedu  su potpisani ugovori između Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH i osam korisnika donatorskih sredstava ovog Ministarstva sa područja općine Banovići. Donatorska sredstva su dodjeljena u okviru Programa podrške zapošljavanju i samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi za period 2020-2021. godine na koji su povratnici mogli aplicirati.

Kroz ovaj program za dva povratnika će biti nabavljen i isporučen građevinski materijal, za četiri povratnika će biti nabavljeni motokultivatori sa priključcima ili druga pomoćna mehanizacija, te za dva korisnika je obezbijeđeno sufinansiranje nabavke pčelinjih društava i krupne stoke.

Ugovore je uručio općinski načelnik dr. Bego Gutić i ovom prilikom se zahvalio Ministarstvu na kontinuiranoj podršci porodicama iz kategorije raseljenih osoba i izbjeglica.

˝Ovo danas je nastavak pozitivne saradnje Općine Banovići sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice u okviru koje smo već potpisali ugovore i pokrenuli procedure za projekat zatvaranja kolektivnog centra, projekat izgradnje putne infrastrukture na dionici koja povezuje općinu Banovići i općinu Lukavac, te projekat izgradnje objekta za potrebe Medžlisa islamske zajednice u Banovićima sa dječijim obdaništem“,  kazao je načelnik Gutić.