Narednih dana u BiH pretežno oblačno i toplo

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u narednim danima u Bosni i Hercegovini nas očekuje nestabilno vrijeme.

Tako se u srijedu očekuje naoblačenje sa juga koje će većinom usloviti slabu kišu. Lokalno u Hercegovini je moguć jači pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jaki udari juga na području Krajine. Najniža jutarnja temperatura zraka između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 12.

Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stepeni Celzijusovih.

U umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između sedam i 12 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena Celzijusova.

Promjenljivo vrijeme, praćeno povremenom i slabom kišom, prognozira se do četvrtka. Od 7. do 13. maja izgledno je stabilnije vrijeme bez padavina, a ponovno pogoršanje i kiša očekuje se od 14. do 19. maja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Svježa jutra i ugodne dnevne temperature očekuju se do 6. maja, sa vrijednostima u Bosni tokom jutra od 4 do 9, u Hercegovini od 8 do 13°C. Dnevne temperature u Bosni do 23, u Hercegovini 28°C.

Od 7. maja do kraja prognoznog perioda, 19. maja, temperature će biti prikladnije godišnjem dobu, jutarnje u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini od 11 do 16°C, očekivane dnevne temperature u Bosni između 20 i 25, u Hercegovini od 24 do 29 °C, saopćeno je.

(TIP/Izvor: Anadolija/Foto: FB)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…

  2. В поисках где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…