Video: Sebastienu Ogieru u saobraćajnoj nesreći u Zagrebu razbijen WRC auto od 700.000 eura

Aktuelni svjetski prvak u WRC-u Sebastien Ogier doživio je lakšu saobraćajnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik uoči zadnjeg dana Croatia Rallyja.

Francuz je sa suvozačem Julienom Ingrassijom krenuo s Velesajma prema Medvednici i kod Kauflanda u Središću mu je 700.000 eura vrijedna Toyota Yaris WRC razbijena.

Na snimci koja kruži WhatsApp grupama vidi se kako se Francuz kreće prema istoku te se, iz nepoznatih razloga, bez žmigavca neoprezno prestrojava u desnu traku. U tom trenutku mu sa stražnje desne strane dolazi  automobil koji ga udara u desni bok i završava u ugibalištu autobusne stanice, koja je možda spriječila i težu nesreću.

“Sebastien i Julien su sudjelovali u saobraćajnoj nesreći na putu prema  reliju. Nitko nije ozlijeđen, a Yaris je osposobljen za današnju etapu”, objavila je Ogierova momčad Toyota Gazoo Racing na Twitteru.

Ogier se nakon nesreće vratio u garažu na Velesajmu, gdje su ga mehaničari zakrpali i Francuz je stigao na početak relija.

Nesreću je Index-u potvrdila i PU Zagrebačka.

“Dobili smo dojavu o prometnoj nesreći kod zgrade Porezne uprave u nedjelju u 7:15 sati. Ozlijeđenih osoba nije bilo, samo materijalna šteta”, rekli su.

Policija još utvrđuje okolnosti nesreće. Jedan uviđaj je završen, a drugi će policajci obaviti nakon završetka relija, kad se Ogier vrati s brzinskih ispita iz Zagorja.  Za detalje čitave priče novinatri Index-a su nazvali tajnika Croatia Rallyja Dinu Deljkića.

“Malo je nezgodno ispalo da je Ogier bježao policajcima i jasno mi je da se to moglo protumačiti iz videa koji je objavljen. No, predstavnik Toyote, koji je odmah došao, je u koordinaciji s kontrolom čitavog relija dogovorio s policijom da se Ogiera pusti. Pretpostavljam da ovaj policajac to nije čuo pa je ispalo kao da mu Ogier bježi. Nije bilo potrebe da ga se zadržava, iako policija ima pravo isključiti vozilo iz prometa, a samim time i iz relija ako se utvrdi da je nesigurno za vožnju. Njemu su vrata bila napukla, ali je mogao nastaviti promet pa su ga pustili. Policija je uzela njegove podatke i podatke vozača drugog automobila te će s Ogierom kasnije poslijepodne odraditi još jedan razgovor. Utvrde li da je on zaista kriv, drugom vozaču će platiti štetu kao što se radi u svakoj drugoj prometnoj nesreći. Svi ti automobili moraju imati i imaju autoosiguranje kao vi i ja, ispunit će se europsko izvješće i procedura je najnormalnija”, kaže Deljkić i nastavlja:”Iskreno, ne znam zašto se Ogier želio prestrojiti, ali moguće je da je želio stati na autobusnoj stanici kako bi provjerio tlak u gumama. To je normalna procedura i to vozači sami često rade. Retrovizori na tim automobilima su užasno mali i pretpostavljam da nije vidio drugi automobil, koji mu je bio u mrtvom kutu. Eto, događa se i najboljima, ali stvarno nije bježao policiji. Njegov odlazak s mjesta nesreće bio je iskoordiniran.”

(TIP/Izvor: Index.hr)