Video: Huligani divljali u Mostaru, korištena pirotehnička sredstva

Nekoliko pripadnika navijača Zrinjskog uhapšeno je nakon sinoćnjeg divljanja u naselju Donja Mahala u Mostaru, potvrđeno je iz mostarske policije, javlja Avaz.

Privedene su tri osobe koje su zadržane u policijskim prostorijama, dok se za ostalim učesnicima nereda traga. Sa okolnih poslovnih prostora skinuti su snimci videonadzora te se radi na identifikaciji osumnjičenih, piše Avaz.

Riječ je o navijačkoj skupini “Ultras”, čiji su se pripadnici u naselju Donja Mahala sukobili sa nekoliko mještana i nekolicinom pripadnika navijačke grupe Veleža “Red Army”.

Navijači su koristili pirotehnička sredstva, a došlo je i do fizičkog obračuna. Incident se desio poslije ponoći, znatno nakon policijskog sata koji počinje u 21 sat.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

U Mostaru je jučer odigrana utakmica između Zrinjskog i Sarajeva, a huligani su nakratko prekinuli meč kada su preko ograde na stadion ubacili bakle i dimne bombe, piše Dnevni avaz.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.