Vukanović opet ljut, povlači se iz dogovora opozicije

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavio je da se povlači iz svih pregovora opozicije u Republici Srpskoj.

Istakao je da ga ne zanimaju nikakve funkcije.

– Odlučio sam da ne učestvujem u daljim razgovorima. Ja ih neću opterećivati, neću se nametati. Neka oni traže kandidate. Ako oni misle da je meni stalo do neke funkcije, varaju se. Meni ne treba nikakva funkcija – kazao je Vukanović.

Vukanović je potvrdio da je razlog njegovog napuštanja pregovora opozicije gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.Zamjera mu što na sastanak s Vučićem nije pozvao nikog iz opozicije ko mu je bio podrška.

– Možda ga je ponijelo ovih 100 dana na mjestu gradonačelnika. Ali mlad je. Ima kad naučiti. Najbitnije je da se poštujemo, poručio je Nebojša Vukanović.

Uz to nekorektnim smatra želju Stanivukovića da skače sa funkcije na funkciju zbog čega se priča da je i u sukobu sa jelenom Trivić. Dodao je da ga je Stanivuković svjesno eliminirao sa predstojećih kandidatskih listi.

– Nikad se nisam gurao, nikad nisam ništa tražio, ne volim taj neiskren odnos. Čovjek ima ambicije da dvije godine bude gradonačelnik pa predsjednik. On je svjesno išao da mene eliminiše – rekao je Vukanović.

(TIP/Nap)