Do petka hladno sa snijegom, krajem sedmice toplije

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH navode kako će se padavine postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana.

Temperatura zraka u Bosni većinom između nula i šest stepeni Celzijusovih. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između jedan i šest stepeni, a najviša dnevna između osam i 14 stepeni.

U srijedu prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti prvo u Hercegovini, a poslijepodne i u Bosni. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus tri, na jugu zemlje do dva stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U petak sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan, na jugu zemlje do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)