U SDP-u ima dosta dobrih ljudi, ali nisu na pravom mjestu, trojku neće slomiti SDA već sujete

Nakon blamaže sa izborom gradonačelnika Sarajeva i neopozivog odustajanja Bogića Bogićevića od kandidature jedan od rijetkih koji vide krivce u vlastitim stranačkim redovima je dr Dragan Stevanović. U svojoj javnoj objavi na društvenim mrežama poručio je SDP- u da ovako više ne ide.

–    To je svima jasno, sem Predsjedništvu i Glavnom odboru u kojem je vrlo malo borbenih,hrabrih i beskompromisnih koji ne kalkulišu.Ima mnogo boljih u našim redovima, ali očito nisu na pravom mjestu, napisao je Stevanović.

Četvorki koja se na izboru Bogićevića raspala i postala trojka Stevanović je poručio da „može bolje“ i da ih neće slomiti „prljava“ SDA već lične sujete i želja da se odmah zadovolji svaki član.

–    Građani Grada Sarajeva su izgubili priliku da u politici dobiju čovjeka sa ljudskim likom, kojem političko djelovanje nije cilj, nego sredstvo, u funkciji “malih-velikih”ljudi, poručio je Stevanović.

Ranije je Stevanović najavio da će napustiti Gradsko vijeće ako Bogićević ne bude izabran, ali za sada o tome ne govori ništa. Prema njegovom mišljenju SDA je ovog puta odnijela pirovu pobjedu koja je pokazala slabosti trojke. Gubitnici su i građani Sarajeva jer se još jednom iz ovog grada poslala poruka da je prihvatljiva politika koju zagovaraju HDZ i SNSD gdje bi najveći gubitnici mogli biti Bošnjaci jer se zemlja tako samo dublje gura u geto.

(TIP/nap)