Hadžibajrić: Nema više Četvorke

Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), a doskorašnji predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić kazao je jutros za BHT da njega nazivaju izdajnikom, a da je riječ o klasičnoj izdaji u redovima trojke SDP BiH, Naše stranke i NIP-a što se vidjelo i na glasanju za predsjedavajućeg Gradskog vijeća jer je Jasmin Ademović imao 10 glasova.

On je kazao da se ne radi ni o kakvoj novoj koaliciji SDA i NES-a aludirajući da je ona i ranije postojala, a da više sigurno nisu ni u kakvoj priči Četvorke oko predsjedavajućeg GV i izbora gradonačelnika.

Hažibajrić je kazao da su oni potpisali podršku za izbor gradonačelnika, ali ne i za predsjedavajućeg GV.

Istakao je kako trojka tvrdi da ima 16 glasova i pita zašto jučer tako nije bilo i na glasanju, a ne 11 sumnjivih listića.

“Crtali su plusiće, križiće, uši na tim listićima”, kazao je Hadžibajrić.

Kazao je da su jučer pale teške riječi te da on neće preko njih preći i da NES više nije dio Četvorke

“Neka dokažu ako je bilo trgovine utjecajem s moje strane. Te krivične prijave su već bile pripremljene i oni su eventualno samo čekali šta će biti. Sve je to bilo režirano i pripremljeno i svjesni su bili da će doći do ovoga. Ja sam znao da će gospodin Bogićević povući kandidaturu ako dođe do ovoga i sigurno neće dozvoliti da se igraju. Ako gospodin Bogićević u šta čisto sumnjam ostane kandidat mi ćemo ostati na fonu da ga podržimo”, kazao je Hadžibajrić.

On je kazao kako NES ima jednog vijećnika Seida Škaljića s tim da se s njim u vezu dovodi i drugi vijećnik iz OV Stari Grad Jasmin Skorupan, a obojica su jučer napustila sjednicu zajedno sa još nekoliko vijećnika iz Novog Grada čime je onemogućeno ponovljeno glasanje te je zbog nedostatke kvoruma prekinuta sjednica.

(TIP/Nap)