Omiljeno alkoholno piće proglašeno najzdravijim: Evo za što je sve dobro

Navodno pomaže i kod mršavljenja.

U kombinaciji s tonikom i raznim začinima, džin je osvojio mnoge i postao omiljeno alkoholno piće, a nakon spoznaje ovih nekoliko činjenica mogao bi postati još popularniji. Navodno je dobar za zdravlje. Naravno, to ne znači da se trebate utapati u njemu i početi ga piti svakodnevno već samo da ne trebate imati grižnju savjesti ako se počastite kojom čašicom za vikend.

Englezi su davno došli na ideju da uzmu bobice biljke borovice iz Perua i pretvore ih u prah koji će štititi vojnike od malarije! Nazvali su ovaj lijek quinine, a vojnici su ga konzumirali svakodnevno, ali imali su jedan problem – bio je groznog okusa. Jako gorak tjerao je na povraćanje, a nisu mogli pomoći ni voda ni šećer. Tako je netko došao na ideju da se isproba u kombinaciji s tonikom, a vojnici su se oduševili okusom i tako je, ukratko, nastalo ovo piće.

Malarija

Naravno, nije zamjena za pravi lijek od malarije, ali može smanjiti rizik od oboljenja pa ga možete konzumirati u normalnim količinama ako putujete u zemlju gdje postoji opasnost od nje.

Nadutost i koža

Borovica ima diuretičko djelovanje – utječe na povećanje probavnih sokova koji su potrebni da bi se hrana u vašem želucu probavila, pa vas tako može riješiti osjećaja nadutosti i plinova. Ova biljka prepuna je i antioksidansa koji smanjuju bore i daju zdrav izgled koži.

Jače kosti

Vaše kosti također imaju neke benefite od konzumacije džina. Kako tvrde stručnjaci, odličan je u borbi protiv artritisa. Pokušajte popiti malo džina ako vas bole zglobovi ili patite od artritisa – ublažava bol i upalu u zglobovima, prenosi Večernji list.

Mršavljenje

Znamo svi da je alkohol najveći neprijatelj u dijeti, ali džin sam po sebi ima najmanje kalorija od svih alkoholnih pića – jedna čaša sadrži oko 110, dok pivo ima 180, a vino 160 kalorija. Ipak, pazite na količinu koju ćete unijeti, pogotovo ako ga miješate sa sokovima koji su puni šećera, prenosi blackdoctor.org.

(TIP/Foto: Pexels/ilustracija)