Astro znakovi za volanom: Ko psuje, a ko juri poput luđaka?

Vagama će za volanom svašta odvući pažnju, Rakovi će trubiti lošim vozačima, Blizanci i Lavovi skloni su adrenalinskoj vožnji, a kroz crveno idu Ovan i Škorpion…

Ovan

Iako su pripadnici ovog znaka obično dobri i sposobni vozači, u vožnji su skloni nepromišljenim i preodvažnim reakcijama. Za njih je tipično ubrzavanje na raskrižju, kao i prolazak kroz žuto svjetlo. U gužvama su živčani i psuju, pa i kad su dobro raspoloženi i nigdje im se ne žuri. Drugi vozači ih jednostavno živciraju iz navike. Vole ulaštene i nove automobile u kojima se ističu, a ne bi imali ništa protiv kabrioleta. Vozilo za njih je Mitsubishi Lancer, Mazda RX-8 i Porsche 911.

Bik

Pripadnike ovog znaka najčešće ćete vidjeti kako za volanom pjevuše svoju omiljenu pjesmu i mrdaju glavom u ritmu glazbe. Nisu ljubitelji prebrze vožnje i moglo bi se reći da su savjesni vozači. Poštuju prometna pravila više od ijednog drugog znaka. Njihov je omiljen automobil onaj koji djeluje impresivno i novo, a poznat je po svojoj sigurnosti. Idealno vozilo za njih je Ford Fusion, Chrysler 200 i Toyota RAV4 SUV.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka su spretni vozači koje ćete najlakše uočiti po mobitelu u ruci. Kako su i u životu pristaše multitaskinga, to su i u vožnji, pa im ne predstavlja problem jesti, piti kavu, šminkati se ili telefonirati za volanom. Bolji su suvozači nego vozači jer iznenađuju druge svojim reakcijama, pa im drugi često trube u vožnji. Vole moderne i praktične automobile u živim bojama. Idealno vozilo za njih je Mini Cooper, Mercedes SUV i Volkswagen Eos.

Rak

Rakovi su pomalo nervozni vozači koji će često psovati sebi u bradu, ali i trubiti zbog tuđih postupaka te uporno buljiti u vozača koji mu je oduzeo prednost. Ipak, savjesni su vozači i najčešće poštuju prometne propise, a omiljeni su im auti one koje doživljavaju udobnima. U njih će staviti razne ukrase, a obožavaju duga putovanja u probranom društvu. Idealno vozilo za njih je Honda Accord, Volvo karavan i BMW X5.

Lav

Ovaj vatreni znak odličan je vozač i ljubitelj brzine kojemu se noga često “omakne” na gasu. U vožnji je dosta tašt i često se u svojoj glavi utrkuje s drugim vozačima. U vožnji, kao i u životu, voli privlačiti pažnju, a to čine posebnim tablicama, naljepnicama i natpisima na automobilu. Omiljeno vozilo Lavova je veliko i skupo. Idealno vozilo za njih je Volkswagen Buba, Honda Civic i Ferrari.

Djevica

Pripadnici ovog znaka često su dobri vozači, no jako kritični prema svim drugim sudionicima prometa, od pješaka do drugih vozača. U vožnji pažljivo usporavaju brzinu da ne bi oštetili auto na ležećim policajcima, a i revno će provjeravati razine ulja te tekućine za stakla. Vole velike i udobne aute, a automobil snova im je džip. Idealno vozilo za njih je Subaru Impreza, Honda Accord i Toyota Prius.

Vaga

iako su spretni vozači, pripadnicima ovog znaka sitne i veće prometne nesreće nisu nepoznanica. Obično ih sami uzrokuju jer ne obraćaju dovoljno pažnje na ono što se događa oko njih. Također, skloni su i glasnoj glazbi te telefoniranju za vrijeme vožnje. Nije im toliko bitno koje je vrste automobil, ali im je važno da ima odličnu opremu. Idealno vozilo za njih je neko iz BMW serije 7, Škoda Octavia i Toyota 4Runner.

Škorpion

Pripadnici ovog znaka su temperamentni vozači koji lako gube živce u prometu. Vole brzu vožnju, a promet ponekad doživljavaju kao igricu te predviđaju u koju će se traku prebaciti drugi vozači ili za koliko će se sekundi upaliti zeleno svjetlo. Vole brze automobile s “nabrijanim” motorima, kao i noćnu vožnju. Idealno vozilo za njih je Hummer H2, Mazdaspeed3 i Hyundai Elantra.

Strijelac

Strijelci su poznati po svojim dobrim vještinama parkiranja, a vožnju doživljavaju kao sport. Zbog toga im kazne za prekoračenje brzine nisu nepoznanica, a u svoje sposobnosti ponekad i previše vjeruju. Omiljeni automobili su im sportske verzije svih renomiranih vozila. Idealno vozilo za njih je Ford Explorer, Toyota Tundra i Nissan Altima Sedan.

Jarac

Pouzdani i učinkoviti vozači, Jarci će radije voziti ispod dopuštenog ograničenja brzine nego iznad. Pazit će na optimalnu potrošnju goriva te se pridržavati nepisanih pravila o vozačkoj kulturi, a uvrijedit će se ako im se ne zahvali vozač kojeg su propustili ili ako drugi ne upale žmigavac za skretanje. Idealan automobil za njih je moderan model poznat po sigurnosti i obično u tamnim nijansama. Idealno vozilo za njih je Toyota Corolla, Lexus sedan i Mercedes Benz S klase.

Vodenjak

Pripadnici ovog znaka su prirodni vozači, koji se vožnjom ne opterećuju previše već im automobil služi kako bi došli do svog cilja. Poprilično se dobro snalaze u nepoznatim ulicama, a zabavlja ih promatranje drugih vozača u prometu. Najviše ih uznemiruje prizor prometnog policajca, jer je uvjeren kako su nepošteni i kako su se urotili protiv njega. Među onima su koji najviše psuju za volanom, Voli klasične automobile, pa i oldtimere. Idealno vozilo za Vodenjaka je Alfa Romeo, Opel Insignia i i Lamborghini.

Ribe

Pripadnici ovog znaka poprilično su smireni i stabilni vozači, kojima je pozicija za volanom idealna za razmišljanje. Vole vožnju, a u prometu su vrlo korektni i rado će pomoći drugim vozačima. Nisu osobito spretni u parkiranju, a ono što ih najviše može izbaciti iz takta su česti kvarovi. Vole manje i moderne automobile, a uložit će i u lijepe presvlake za sjedala. Idealno vozilo za njih je Audi TT kupe, Maruti Suzuki SX4 i Volkswagen Buba, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Instagram)