Pohovane šnicle iz rerne
![](https://tip.ba/wp-content/uploads/2021/03/snicle-750x500-600x400.jpg)
Ukusne šnicle sa rižom iz rerne.
Sastojci:
Riža:
– 1 šolja (200 ml) riže
– 3 šolje (200 ml) vode
– 1 kašičica soli
Šnicle:
– 1 kg mljevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 2 kašičice bijelog luka u prahu
– 1 kašičica soli
– 3 kašike peršuna
– 1 jaje
Za pohovanje:
– 1 šolja brašna
– 4 bjelanca
– 2 kašike vode
– 2 šolje prezli
– 6 kašika ulja
Priprema:
Skuhajte rižiu i ostavite da se ohladi.
Stavite u posudu sve navedene sastojke za šnicle i ohlađenu rižu i dobro pomiješajte da se sve sjedini.
Od pripremljene smjese napravite kugle veličine manje jabuke. Od svake kugle oblikujte šnicle ovalnog oblika.
Pripremljene šnicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena bjelanca pomiješana sa vodom i na kraju u prezle.
Redajte šnicle u pleh premazan uljem. Premažite i šnicle sa ostatkom ulja.
Pecite u rerni , ali koristite samo gornji grijač, oko 15 minuta sa jedne strane. Nakon 15 minuta okrenite šnicle i pecite jos 15 minuta.
Na ovaj način šnicle će biti kao da su pržene na ulju, ali sa mnogo manje masnoće, prenosi N1.
Poslužiti sa salatom po izboru.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Oni vas optuzuju da rusite zbog onog, vi njih da ruse zbog ovog, dok ljudi prezivljavaju ...bukvalno. jadni ste i…