Japanska vlada odlučila da Olimpijske igre budu bez stranih gledatelja

Japanska vlada je odlučila organizirati olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju ovo ljeto bez gledatelja zbog zabrinutosti oko COVIDA-19 koja vlada među japanskim stanovništvom, javlja u utorak Kyodo novinska agencija.

Japanska je vlada zaključila da ulazak stranih gledatelja neće biti moguć s obzirom da japansko stanovništvo strahuje od širenja koronavirusa te zbog pojave novih sojeva tog virusa u mnogim zemljama, prenosi Kyodo, pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Svečanost otvaranja olimpijskih igara predviđena je za 23. srpnja i bit će također bez gledatelja, a Igre će trajati do 8. kolovoza.

Osim toga, danas je već objavljeno da će i svečanost kretanja olimpijskog plamena na put po Japanu također biti bez gledatelja.

Većina Japanaca ne želi strane gledatelje na Igrama jer se boje da će to uzrokovati širenje koronavrisa, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja kojeg je proveo dnevnik “Yomiuri”.

Prema tom ispitivanju,  77 posto ispitanika je protiv toga da se stranim gledateljima dopusti ulazak u Japan, dok ih je samo 18 posto za to.

(TIP/Hina/Foto: PHILIP FONG / AFP)