Radončićeva poruka Novaliću povodom nabavke vakcina

Fahrudin Radončić, lider SBB-a prokomentarisao je formiranje radne grupe za nabavku vakcine za građane Federacije.

“Nakon što smo, kao Federacija BiH, definitivno ostalo jedini prostor u Evropi koji još nije – ako ne računamo malo dobijene sadake – nabavio niti jednu dozu vakcine, Fadil Novalić se, tek sada, odlučio za hitnu sjednicu Vlade FBiH i formiranje radne grupe za nabavku vakcine za građane Federacije. Kakva sramota, nesposobnost, licemjerje i odvratan pokušaj da vlastitu nesposobnost, kašnjenje, nerad i posljedično ubijanje građana, podijeli sa novoformiranom radnom grupom”, napisao je Radončić na Instagramu.

Dok se Novalić sjetio hitne sjednice, kako je naveo Radončić,  drugi u regionu su vakcinisali više od milion svojih građana.

“Uostalom, šta će uopće radna gupa pored nadležnog premijera i nadležnog Ministarstva. Pravu radnu grupu je trebalo formirati još prije pola godine i trebali su je isključivo činiti članovi Predsjedništva BiH (makar Džaferović i Komšić), članovi Vijeće ministara (Turković, Cikotić i Podžić), dopredsjednici dva doma u PSBiH Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić. Tako bi se vidjela njihova menadžerska i državnička sposobnost i međunarodni kontakti, čega očito nema”, istaknuo je, dodavši:

“Dok se u ozbiljnim državama nabavkom spasonosne vakcine bave predsjednici države i premijeri, kod nas taj posao kompromitirani Novalić, nakon kataklizmičnog zakašnjenja, sada prebacuje na nivo srednje rangiranih federalnih dužnosnika i ljekara u Predstavničkom domu FBiH. Bošnjaci su, mora se napokon otvoreno reći, nesposobnošću svoje vlasti već brutalno poniženi, ali i kriminalno smrtno ugroženi od onih koji nas godinama uvjeravaju da su jedino oni prave patriote i zaštitnici naroda i države. Kako nas štite, sada je svakome jasno”.

Podsjetimo, Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas imena članova grupe za nabavku vakcine nakon hitne sjednice Vlade ovog entiteta, prenosi N1.

(TIP)