Marca: Messi je odlučio gdje će nastaviti karijeru

Barcelona dovodi spektakularna pojačanja, a šta je sa Leom?
Najčitaniji španski list na udarnom mjestu donosi vijest koju nestrpljivo čekaju navijači Barcelone, ali i svi ljubitelji fudbala, prenosi index.hr.

 Izvori iz Barcelone uvjeravaju nas kako je Messijev ostanak i po isteku ugovora ovog ljeta najizglednija opcija i da je Leo daleko bliži ostanku nego odlasku. Kontaktirali smo i ljude bliske Messiju, a oni nam govore isto, samo to kažu ovako: Do prije par mjeseci njegov odlazak činio se izvjestan, ali sada se situacija radikalno promijenila, piše Marca i dodaje:

Ogorčen je na PSG, odbio je sve ponude, a njegov otac ne pregovara ni s kim

– Messi je ogorčen što čelnici PSG-a govore da će ga dovesti, kao i kada se na naslovnicama francuskih medija vidio u dresu prvaka te zemlje. Razlog je što nikada nije bio u kontaktu s PSG-om, a odbio je sve menadžere koji su mu dolazili s ponudama ostalih klubova. Nadalje, njegov otac Jorge, koji mu vodi karijeru, već je dugo u Argentini i nema nikakvog kontakta s klubovima zainteresovanima za Lea.

Sve je promijenila ostavka omraženog predsjednika Barcelone

Isti izvor navodi da je do velike promjene u Messijevom stavu i planovima došlo nakon što je ostavku dao Josep Maria Bartomeu, omraženi predsjednik Barcelone, a njegov nasljednik bit će izabran za osam dana. Naravno, prvo što će napraviti je da će sjesti s Messijem i pokušati ga uvjeriti da ostane, odnosno da produži ugovor koji mu ističe za tri mjeseca.

U isto vrijeme Messi će navršiti 34 godine, od čega je više od 20 proveo u klubu svog života i čiji je simbol. Zato je, piše Marca, Messi voljan pružiti šansu Barceloni te ostati čak i za manje novaca, ako ga novi predsjednik uvjeri da će se Barcelona odmah vratiti na španski i evropski vrh.

Ključni su razgovor s novim predsjednikom i posebno pojačanja koja dolaze

– Najvažnija je prezentacija projekta nove Barcelone, koju će Messiju iznijeti novi predsjednik, pri čemu Leo inzistira na dolasku istinskih pojačanja. Prvi među njima je njegov sunarodnjak i saigrač iz reprezentacije Sergio Aguero, a zatim i Georginio Wijnaldum. Obojica su lako dostižni jer dolaze bez odštete, otkriva Marca te piše da su želje Barcelone još Erling Haaland, Matthijs De Ligt i Joules Kounde, ali za njih bi Barcelona trebala platiti skupe odštete, za što nema novaca.

– U svakom slučaju, jamstvo da će Barcelona dovesti istinska pojačanja je ključ Messijeve odluke o ostanku, završava Marca.

(TIP/Foto: EPA)