Tijelo stradalog planinara evakuirano u Jablanicu

Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo jučer stradalog planinara R.Š. evakuirano je s mjesta nesreće kod vrha Cetina na Prenju u Jablanicu.

U nesreći koja se jučer ujutro dogodila pokretanjem lavine ispod vrha Cetina na prenju smrtno je stradao alpinista R. Š., a njegov kolega lakše ozlijeđen. Odmah po dojavi o na mjesto nesreće krenuli su timovi za spašavanje gorskih službi spašavanja s preko 50 spašavatelja.

GSS u BiH

“Po iznimno teškim vremenskim uvjetima uz jaku buru i temperature ispod -20 stupnjeva, pripadnici gorskih službi spašavanja pripremili su tijelo za evakuaciju i transportirali ga do mjesta pogodnog za izvlačenje helikopterom. Ovom prilikom ističemo iznimnu stručnost i zalaganje posade helikoptera Oružanih snaga BiH”, naveli su iz GSS-a u BiH.

Stradali R. Š. Imao je čin poručnika i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH, a u trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

(TIP/Izvor: N1/Foto: GSS BiH)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.