DF ostao bez vijećnika u GV Tuzla: Ćehajić i Fatušić isključeni iz stranke

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla Emir Ćehajić i prof.dr. Zlatan Fatušić isključeni su iz članstva Demokratske fronte nakon što nisu poslušali instrukciju predsjednika KO DF TK prof.dr. Zlatana Begića da izađu iz koalicije koju predvodi SDP, potvrđeno je iz ove stranke. Odluka je donesena prošle sedmice, a potpisao ju je predsjednik DF-a Željko Komšić. Tako je DF ostao bez vijećnika u Tuzli.

˝Meni ovo ništa ne treba. Rekao sam da ću napustiti stranku DF˝, izjavio je ranije za TIP Fatušić dok se dvoumio da li da vrati mandat stranci.

Podsjećamo, Gradski odbor DF-a je na sjednici zatražio od dvojice svojih vijećnika u GV Tuzla da se pismeno izjasne da li nakon instrukcije predsjednika KO DF TK Zlatana Begića prihvataju odluku Gradskog odbora DF-a Tuzla da ne ulaze u koaliciju u Gradskom vijeću Tuzla  koju predvodi SDP, a ako ne prihvataju, da vrate mandate stranci.

Iz DF-a tada nisu naveli po kom zakonu su vijećnici dužni da vrate mandate stranci jer su birani od strane građane.

Nisu naveli, jer tako nešto ne postoji.

Radilo se o političkom pritisku i blefu na koji vijećnici očigledno nisu nasjeli, nakon čega su isključeni iz stranke.

Foto: TIP.ba

˝Ne želim da izdam građane koji su glasali za mene zbog politikanstva pojedinaca. Ostajem dio većine u Gradskom vijeću Tuzla jer vjerujem u građanski koncept i želim raditi za boljitak Tuzle i svih njenih građana. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu…˝, kazao je ranije Čehajić za TIP.

Vezani članci:

Vijećnik prof. dr Zlatan Fatusić za TIP: ‘Napustit ću DF, ali još uvijek nisam odlučio da li ću stranci vratiti mandat ili ću biti nezavisni vijećnik’

Foto/DF izlazi iz većine koju predvodi SDP u Gradskom vijeću Tuzla; Napušta ih vijećnik Emir Čehajić: ‘Ne želim da izdam Tuzlu i njene vrijednosti’

(TIP/Autor: Adis Jašarević/Foto: Arhiva)