Arsenal: Martin Odegaard stigao na posudu iz Reala

Fudbalski klub Arsenal doveo je iz Real Madrida na posudbu do kraja sezone ofanzivnog veznjaka Martina Odegaarda.

Norvežanin se ove sezone pokušao nametnuti treneru “Kraljevskog kluba“ Zinedineu Zidaneu, ali nije uspio. Stoga je odlučio potražiti šansu negdje drugo, a najveći interes su pokazali Real Sociedad, u kojem je proveo prošlu sezonu na posudbi, zatim Ajax i londonski Arsenal. Ipak, 22-godišnji Odegaard odlučio je sarađivati sa menadžerom “Topnika“ Mikelom Artetom.

“Odegaard je, naravno, igrač kojeg svi jako dobro poznajemo. Iako je još uvijek mlad, već neko vrijeme igra na najvišem nivou“, istakao je Arteta i dodao da će norveški veznjak donijeti nove opcije u napadu.

Odegaard bi mogao nastupiti već u subotu u Premier ligi protiv Manchester Uniteda.

“Arteta mi djeluje kao vrhunski menadžer i svidjele su mi se njegove ideje, način na koji vidi fudbal i takav kakav je. Pružio mi je sjajan osjećaj i to mi je bilo važno da dođem ovdje. Bio je odlučujuće. Mislim da je ovo klub koji mi zaista odgovara“, kazao je Odegaard.

Mladi Norvežanin u Real je stigao 2015. kao talentovani 17-godišnak iz Stomsgodseta. Nakon dvije sezone provedene u rezervnom timu “Kraljeva“ Odegaard je igrao na posudbama u Heerenveenu, Vitesseu i Real Sociedadu. Za norvešku reprezentaciju do sada je upisao 25 nastupa uz jedan pogodak.

(TIP/Izvor: Anadolija/Foto:  EPA-EFE/TONI ALBIR)