5 razloga zašto vam nedostaje bivši, čak i ako ste u sretnoj vezi

Ako vam još nedostaje neko s kim ste prije bili, u redu je. Ključno je ne dopustiti da to sabotira vašu novu vezu. Naposljetku, ta vam je osoba s razlogom bivša…

1. Nedostaje vam udobnost poznatog

Kad ste na novom spoju ili ste u novoj zdravoj vezi, jedan od razloga što vam još uvijek nedostaje bivša je udobnost poznatog. Često kažemo kako bi bilo super da preskočimo izlaženje i pređemo na dvogodišnju vezu u kojoj je sve ugodno i nema onih početnih neugodnosti.

Svaki početak je malo neugodan dok se ne naviknemo jedni na druge.

S bivšim ste točno znali kako će se stvari odvijati – tko što jede za doručak, kome treba prostora i kada, što se događa tijekom ponedjeljka navečer, kako se provode blagdani i tako dalje.

Bili ste u vezi neko vrijeme i navikli ste jedno na drugo. I to je bilo ugodno.

U vašoj novoj vezi, iako izlazite već duže vrijeme, još vam nije u potpunosti ugodno, što vas tjera da se prisjetite prošle veze. Dakle, možda vam ne nedostaje vaš bivši koliko udobnost koju ste osjećali s nekim koga ste jako dobro poznavali.

2. Nedostaju vam stvari koje ste dijelili

Često se sjetite nekih stvari i uspomena koje ste zajedno prošli i u tom trenu zamišljate koliko je tada bilo lijepo i koliko ste uživali. Da, možda imate nekog novog, ali se često znate prisjetiti nekih divnih uspomena. To je sasvim normalno. Svi sa nekim imamo uspomene kojih se nekad rado prisjetimo, ali uspomene bi trebale ostati samo dobre uspomene. Jer, zasigurno ćete sa novim dečkom ili curom isto imati prekrasnih i možda još boljih trenutaka.

3. Nedostaje ti ono dobro

Da, bivši partneri su bivši s razlogom, ali oni su isto osobe u koje ste vi bili zaljubljeni i koje ste voljeli. I to znači da je, između ostalog, bilo i dobrih trenutaka.

Kad prekinemo s nekim, stvari zbog kojih smo se zaljubili u njih ne prestaju postojati. Još uvijek postoje u vašem sjećanju i, možda, u stvarnom životu, a nedostajat će vam.

Dakle, samo zato što ste prekinuli vezu, vaš bivši partner i dalje ima neke osobine u koje ste se zaljubili, prenosi 24sata.hr.

4. Zaboravili ste prošlost

U vašoj vezi je zasigurno bilo i dobrog i lošeg. No kada malo bolje razmislite zbog čega ste prekinuli i kako su one lošije stvari ipak prevagnule nad dobrim stvarima onda vam je drago što ste tu vezu ipak ostavili u prošlosti i sada je to samo to, prošlost.

5. Nedostaje vam osoba koja ste bili

Još jedan razlog zbog kojeg vam netko bivši može nedostajati, čak i ako ste sada u zdravoj vezi, jest taj što vam može nedostajati ono kakvi ste vi bili u toj vezi.

Odnosi otkrivaju ono najbolje i najgore u nama. Često se možete prisjetiti kako ste vi bili super opušteni i prekrasna osoba tada u toj vezi i to vam nedostaje.

Recimo da ste oduvijek voljeli sladoled od čokolade. A onda sav čokoladni sladoled na svijetu nestane, a vi možete jesti samo vaniliju. I otkrijete da volite sladoled od vanilije. Bi li ta ljubav prema sladoledu od vanilije oduzela ljubavi koju ste nekada imali prema čokoladnom sladoledu? Ne. Bilo je to nešto na što ste navikli i zbog čega ste se osjećali ugodno.

Dakle, ako vam još uvijek nedostaje bivša ili bivši, u redu je. Ključno je ne dopustiti da to sabotira vašu novu vezu.

Opet, ta vam je osoba s razlogom bivša, piše Your Tango.

(TIP/Foto: Pixabay)