Komšić: Bidenova politika će doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je kako vjeruje da će politika novog američkog predsjednika Joea Bidena doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

“Prije svega, gospodinu Bidenu želim puno uspjeha i sreće u predsjedničkom mandatu. Njegova pobjeda na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama vratila je nadu u demokratiju i slobodu u čitavom svijetu, pa i nama u BiH, kojima su poznate njegove iskrene i dobre namjere prema našoj državi i svim njenim građanima”, rekao je Komšić uoči inauguracije Bidena.

Komišić vjeruje da će Biden u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i državom.

“Isto tako vjerujem da će politika gospodina Bidena i njegovog tima prema BiH doprinijeti ubrzanju euroatlanskog puta BiH, ali i našim strateškim nastojanjima u izgradnji države jednakopravnih građana. Siguran sam da će prijateljstvo između naših zemalja biti dodatno učvršćeno”, zaključio je Komšić.

(TIP/Fena)

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.