Trener slavnih podijelio koji je najjednostavniji način za gubitak kilograma

Kad tek krenete na put transformacije, gubitak kilograma može se činiti kao jako izazovan i težak zadatak. Možda imate dojam da u svoj život morate unijeti niz promjena, ali gubitak kilograma ne mora značiti potpunu promjenu životnih navika. Sve se svodi na nekoliko ključnih čimbenika – više tjelesne aktivnosti i prilagodbu prehrane te svijest o tome što unosite u tijelo.

Trener slavnih Sergio Pedemonte podsjeća da je vrlo važno pripaziti na kalorijski deficit. To je ostvarivo ako dovoljno vježbate. Pedemonte preporučuje plank, šetnje i kardio-trening bez ikakve opreme.

“Kad se pravilno izvodi, plank je vježba za cijelo tijelo. Primarno radi na gluteusu, kukovima, donjem dijelu leđa i mišićima trbuha, a sekundarno kvadricepsima, rukama, ramenima i mišićima gornjeg dijela leđa. Početnici bi trebali odraditi plank kroz barem tri seta, zadržati 10 do 45 sekundi i odmarati isto toliko vremena. Ne samo da ćete ojačati tijelo, već i prevenirati ozljede i sagorjeti puno kalorija”, kazao je za SheFinds.com.

Hodanje je lagana vježba, idealna za početnike, a Pedemonte smatra da je često zanemarena, prenosi Index.hr.

“Hodanje pomaže stvoriti energiju koju troše masne stanice, ali je učinkovito nakon 40-ak minuta aktivnosti. Ako tražite vježbu koja će sagorjeti više kalorija u kraćem vremenu, isprobajte boks, koji kombinira trening visokog intenziteta i vježbe otpora”, dodao je.

Što se prehrane tiče, Pedemonte tvrdi da je najlakši način da potaknete zdravo mršavljenje davanje prioriteta vodi. Ne samo da ćete biti hidratizirani, već ćete uštedjeti na praznim kalorijama i dodanom šećeru pa ćete umjesto toga većinu energije moći potrošiti.

“Kad budete spremni, počnite pratiti svoje obroke kako biste stvorili svijest o svom dnevnom unosu i postavili ciljeve unosa makronutrijenata.”

(TIP/Foto: Pixabay)