Video: Bosanac Ado Dulas u Hollywoodu

Prije četiri godine u okviru Bosna Open 2017, drugog međunarodnog turnira u taekwondou u Visokom, Ado Dulas, Bosanac sa prebivalištem u Austriji uspio je razbiti 76 siporeks ploča za 20 sekundi i to sa jajetom u ruci, postavivši novi svjetski rekord. Tom prilikom smo upoznali našeg Bosanca, instruktora više borilačkih sportova.

„Internacionalni sam majstor samoodbrane Krav maga close combact gdje sam predavač u cijelom svijetu, zatim tjelohranitelj i instruktor za telohranitelje tehnike security police Self defense Bodyguard, vlasnik od 2010. akademije Rsdc reality self defense concept Tirol i ADSB Adem Dulas security bodyguard academy“, kaže Dulas.

Borilačke vještine odvele su Adu Dulasa i na filmsko platno te je danas i priznati majstor glumac u mnogim akcionim filmovima koji su ga doveli čak i do Hollywooda.

„Kada smo se posljednji put vidjeli, upravo smo pričali o Hollywoodu i taj mi se san ostvario. A da bi se ostvario nikada nisam odustajao i znao sam šta mi je cilj. Istina do cilja se dolazi i uzbrdo i nizbrdo, ništa nije lako, ali kada vjeruješ u sebe možeš ga postići. Igrao sam u austrijskim serijama različite uloge, zatim u filmovima policajca, agenta Franka u IFI production Moskva, u filmu Echte Freunde specijalca, u New York Dragon Squad agenta Zalkeya Novikov agent A.K.A. Snake, u Elephant Stomp production sam igrao borca, a trailer je upravo sada izašao i ove godine treba film. U drugom dijelu Elphant Stomp 2 koji se snima ovog ljeta igram glavnu ulogu negativca world champion koji se na kraju bori za titulu svjetskog prvaka“, kazao je Dulas u razgovoru za Federalnu televiziju.

Bosanca Adu Dulasa u 2021. i 2022. gledat će cijeli svijet, a on je posebno ponosan na prijateljstvo sa čuvenim Steven Seagalom sa kojim je u Los Angeles snimao film i upoznao mnoge holivudske glumce.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autor: Muhamed Bikić)