Ovo je popis namirnica koje će vas zasititi na duže vrijeme

Stalno ste gladni i ne možete odoljeti hrani? Imamo popis namirnica koje će vam pomoći da se duže vrijeme osjećate sito.

Ako ste na dijeti ili se hranite zdravo, možda vam je teško pronaći hranu koja će vas zasititi, a koja nema previše kalorija. Srećom, postoje namirnice koje su zasitne i hranjive, što će vam sigurno biti korisna informacija ako pokušavate izgubiti na težini.

Kaše

Kaše i zobene pahuljice postale su neizostavne u jelovnicima osoba koje vode zdrav život. Često se konzumiraju za doručak zbog toga što imaju nizak glikemijski indeks. To znači da se glukoza iz ugljikohidrata polako oslobađa u vaš krvotok i sprječava žudnju za hranom.

Zob je bogata vlaknima koja održavaju razinu šećera u krvi u ravnoteži, a ima i nevjerojatnu sposobnost učinkovito apsorbirati tekućinu.

Zdjelicu kaše uvijek možete učiniti zanimljivijom tako da tom jelu dodate orašaste plodove, voće, cimet, med, maslac od kikirikija ili bilo koji drugi sastojak koji volite.

Kokice

Kokice su cjelovite žitarice, bogate vlaknima i proteinima. Njihova najbolja značajka je njihov volumen, zbog čega će vas zasititi. Porcija kokica ima manje masnoća i zauzima više mjesta u trbuhu nego, primjerice, ista količina čipsa.

Kokice su zdrava alternativa grickalicama ako se ne pripremaju na masnoći te ako se tek malo posole.

Jabuke, naranče i kruške

Jabuke i drugo voće, poput krušaka i naranči, je idealno za suzbijanje apetita jer je puno vlakana i prirodnog šećera, a koristan je izvor održive energije. Istraživanja su dokazala da jedenje jabuke 20 minuta prije obroka smanjuje količinu pojedene hrane tijekom tog obroka. Dakle, uživanje u voću kao svakodnevnom međuobroku napunit će vaš želudac i doprinijeti dnevnim potrebama za unosom voća, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Pexels)