Video: Kafa sa…. predstavnicima FK Sloboda u Tuzli

Na Kamernoj sceni Doma mladih u Tuzli Fudbalski klub “Sloboda” organizirao je zanimljiv i nesvakidašnji događaj pod nazivom “Kafa sa…”. Riječ je o neformalnom druženju koje je FK “Sloboda” organizirao među prvima u Bosni i Hercegovini. Na druženju sa predstavnicima medija je, između ostalog, objelodanjen i finansijski izvještaj za proteklu godinu.

U teškoj godini pandemije koronavirusa i teškom stanju koje je zatekla nova Uprava FK Sloboda, uz maksimalan trud i zalaganje sada se može konstatovati da su stvari krenule u pravom smjeru. Dolaskom nove Uprave dugovanja su iznosila oko šest miliona maraka, a danas oko tri miliona.

– Obavlja se stabilazacija kluba i finansijska konsolidacija koja je odrađena i ide sve svojim tokom. Želimo da se što više mladih igrača afirmiše kroz ekipu. Imamo ispravnu sportsku politiku koja će dugoračno dati rezultate – istakao je Elmir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda Tuzla.


Fudbaleri Slobode su protekli dio sezone završili na osmom mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda. Kako je istakao kapiten Amar Beganović, zadovoljan je odigranom polusezonom. Ne krije da je bilo i uspona i padova, ali i oscilacija u igri.

– Kao ekipa smo se skupili, bili kao jedan i izašli na kraju kao pobjednici i sada smo u mirnoj luci. Međutim, ne smijemo se opuštati jer u narednoj polusezoni imamo još 14 utakmica, veoma teških 14 utakmica – kazao je Amar Beganović, kapiten FK Sloboda Tuzla.

Iz Slobode su na kraju druženja istakli zahvalnost svima koji su nesebično uložili mnogo truda i pružali podršku u proteklom periodu, uz želju da se zajedničkim snagama nastavi put ka zajedničkom cilju – stabilnom i uspješnom klubu.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autor: Dino Durmić)