Demokratska kongresnica pridružila se pozivima za Trumpovu smjenu

Demokratska zastupnica Madeleine Dean pridružila se pozivima za smjenu predsjednika Trumpa putem 25. amandmana na Ustav. Prema još nezvaničnim informacijama, takvu ideju su pokrenula četiri visokopozicionirana republikanca, a još dva zagovaraju ideju da Trumpa treba opozvati tzv. ubrzanim impeachmentom.

“Svakako se nadam da je to moguće”, kazala na CNN-u.

“… Mislim da se ovaj predsjednik iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu dokazivao kao nestabilan i nepodoban.”

“U ovim padajućim danima ovog sramotnog predsjedništva nadam se da ćemo se moći pozvati na 25. amandman,” nastavila je.

Ako ne sada, “kada biste to učinili?” upitala je Dean.

Američki mediji javljaju da navodno najuži članovi kabineta odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa razmatraju primjenu 25. amandmana kojim je definisano “uklanjanje” prvog čovjeka SAD-a s te funkcije prije završetka mandata.

Bivši republikanski zastupnik Charlie Dent izrazio je u srijedu svoje nezadovoljstvo zbog nereda koji su upali u zgradu američkog Kapitola i retorike predsjednika Trumpa koja je pomogla da izazovu nemire.

“Počinio je smrtni zločin protiv republike”, rekao je Dent. “Trebao je dati ostavku zbog ovoga, ali neće, naravno.”

U intervjuu za CNN-ove Chris Cuomo i Don Lemon, bivši poslanik iz Pensilvanije prenio je svoj bijes prema Trumpovim pristalicama koji su nosili zastavu Konfederacije unutar zgrade Kapitola, nazivajući to “skrnavljenjem”.

(TIP/Nap/Foto: CNN)

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.