Darrion Strong novo pojačanje u redovima OKK Sloboda

Nakon sporazumnog raskida ugovora i odlaska Darrella Davisa iz OKK Sloboda njegovu poziciju u bekovskoj liniji popuniti će donedavni član Sparsa Darrion Strong. Bek visok 185 centimetara je nakon nešto više od jedne sezone provedene u Sarajevu stigao u Tuzlu gdje će plavo-bijeli dres zamijeniti crveno-crnim, saopćeno je iz OKK Sloboda.

Rodom iz Chicaga, ovaj 26-godišnjak je svoj put započeo u američkoj koledž košarci gdje je nastupao za univerzitete Oklahoma i Arkansas na kojem je kasnije i maturirao. Strong se publici u regiji predstavio svojim partijama u Prvenstvu BiH i kroz ABA 2 ligu. Kada je europska košarka u pitanju, imao je kratku epizodu u Slovačkoj, a najdublji trag ostavio je u Sparsima.

Nešto manja minutaža u odnosu na prošlu i povreda s početka ove sezone doveli su do raskida ugovora. Strong će tako svoju košarkašku priču nastaviti u Tuzli gdje već od samog dolaska nije krio oduševljenje i optimizam: “Očekujem da će moja igra pomoći ekipi, došao sam ovdje pobjeđivati utakmice i to je ono što je bitno za nas u ovom trenutku. Znaju me kao pozitivnu osobu, često sam baš ja taj koji donosi veliku dozu pozitivne energije koju iz svlačionice prenesemo na parket.

Nedavno sam stigao, ali Tuzla mi se jako sviđa i jedva čekam da vidim još toga”, izjavio je Strong. Novi igrač se već priključio ekipi za vikend, kada je i stigao iz Sarajeva, a njegov debitantski nastup možemo očekivati već za vikend kada će Sloboda ugostiti ekipu Borca u Mejdanu. Amerikanac je ugovor s klubom potpisao do kraja sezone.

(TIP/Izvor: federalna.ba)