Evo kako se riješiti masnoće ovisno o tome na kojem se dijelu tijela nalazi

Postoje brojni načini da se riješite viška kilograma. U današnje vrijeme je vrlo lako doći do tisuća savjeta, ali je problem u tome što određena metoda može biti korisna za jednu osobu i potpuno beskorisna za drugu.

To se događa zato što svi imaju različite tipove tijela i zato je potrebno razumjeti kako vaše tijelo dobiva na težini kako biste kilograme mogli skinuti učinkovito i sigurno.

Istraživanje različitih vrsta pretilosti definiralo je šest različitih vrsta tjelesnih masti, a ovo su najučinkovitiji načini za dobivanje borbe protiv njih, prenosi portal BrightSide.

1. Masnoća na gornjem dijelu tijela

Ova vrsta masti se obično počne nakupljati ako unosite više kalorija nego što trošite.

Kako je se riješiti?

Bavite se aerobnim vježbama jer se ova vrsta masti pojavljuje zbog nedostatka fizičke aktivnosti. Hodanje, trčanje ili plivanje najmanje 30 minuta svakog dana pomoći će vam da se riješite ove masnoće.

Prestanite konzumirati rafinirani šećer i zaboravite na napitke zaslađene šećerom. Slatka hrana i piće ne daju osjećaj sitosti pa konzumirate puno nepotrebnih kalorija.

2. Masnoća u donjem dijelu trbuha

Neki od razloga zbog kojih se masti skladište u ovom dijelu tijelu su stres, depresija i anksioznost.

Kako je se riješiti?

Izbjegavajte stres i naučite se opustiti. Hormon stresa, kortizol, nakuplja masnoću u trbuhu pa su za vas dobre opcije meditiranje ili vježbe disanja.

Također, pijte zeleni čaj koji odlično sagorijeva masnoće i dobar je način da se smirite.

3. Masnoća na donjem dijelu tijela

Jedan od razloga zbog kojih su vam bedra značajno veća može biti višak glutena u vašoj prehrani. Ako niste zadovoljni veličinom donjeg dijela tijela, ne bi bilo loše da probate dijetu bez glutena.

Kako je se riješiti?

Šećite brdima i stepenicama koji će učinkovito otopiti masnoću u bedrima i tonirati mišiće nogu.

Ne preskačite doručak, jer ako ne doručkujete, tijekom dana ćete osjećati glad i više ćete jesti.

4. Natečeni želudac

Do natečenog želudca dovodi prekomjerna konzumacija alkohola.

Kako ga se riješiti?

Ako želite ravniji trbuh, smanjite ili izbacite alkohol koji, osim na vašu težinu, ima utjecaj i na mnoštvo drugih zdravstvenih problema.

Podijelite svoj dnevni obrok na manje porcije i češće jedite. To će poboljšati vaš metabolizam, pomoći će vam da održite energiju i vaš će trbuh biti manji.

5. Masnoća na potkoljenicama

Ovaj je problem čest kod žena koje imaju problema s proširenim venama u nogama ili tijekom trudnoće, kada noge mogu nateći.

Kako je se riješiti?

Da biste izbjegli oticanje, morate prestati jesti slanu hranu jer sol uzrokuje zadržavanje tekućine u vašem tijelu.

Ne sjedite duže od 30 minuta, pokušajte redovito ustajati sa stolice i hodati. Ako imate priliku leći s podignutim nogama, to biste trebali učiniti kako biste spriječili da se tekućina nakuplja u donjem dijelu nogu.

6. Veliki trbuh s masnoćom u gornjem dijelu leđa

Razlog za ovo može biti neaktivnost pa biste trebali početi vježbati ako vam veliki trbuh smeta.

Kako je se riješiti?

Obavezno spavajte dovoljno.

Manjak sna može uzrokovati promjene u vašim hormonima, povećan apetit i debljanje, što dovodi do masnoće koja se pohranjuje u trbuhu i na leđima.

Jedite više hrane koja je bogata vlaknima. To će vam pomoći smanjiti apetit i apsorpciju kalorija iz hrane, a pomoći će vam i da vaš struk i leđa izgledaju mnogo bolje.

Važno je zapamtiti da će zdrava prehrana i aktivan stil života najbolje utjecati na vaše tijelo, bez obzira na vašu figuru, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Ilustracija/Facebook)