Sarajevo: U saobraćajnoj nesreći život izgubila mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (25), uhapšen vozač Armin Berberović

Vozač Armin Berberović (1996.) iz općine Stari Grad  je u petak  na Marijin Dvoru u Sarajevu u 23:30 sati usmrtio automobilom  pješakinju inicijala A.S. (1998.) i nanio teške tjelesne povrede dvije osobe inicijala A.S (1997.) i E.S. (2002.) Povrijeđene djevojke su prevezene u Klinički centar Sarajevo, gdje su zadržane na daljem liječenju.
Vozač automobila marke “mercedes”, nakon uviđaja je uhapšen zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv bezbjednosti i saobraćaja.

Kako saznajemo, stradala je mlada doktorica Azra Spahić (25) koja je bila uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Ona je tek prije nekoliko mjeseci zasnovala radni odnos.

Nezvanično, osim što je bio pod dejstvom alkohola, vozač je vozio neprilagođenom brzinom i bez vozačkog ispita.

Radi se o Arminu Berberoviću (27) iz Sarajeva.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita”, kazala je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS za N1.

Jedna djevojka u kritičnom stanju, druga stabilno

A.S. je prebačena na KCUS sa povredama opasnim po život, a kako saznaje N1, nalazi se u izuzetno teškom stanju sa prelomom baze lobanje i vratne kičme. Druga povrijeđena djevojka, E.S., je za sada sa stabilnim parametrima.

(TIP/Foto: Facebook / Press media)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет всем! Для всех, кто ценит стихи, поэмы и самостоятельное творчество, Мay Poems представляет лучшие произведения ведущих мировых поэтов и…