Raspisan Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja – tri poslovna poduhvata bit će finansijski podržana sa po 5 hiljada KM

Investicijska fondacija IMPAKT nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju poduzetništva i očuvanju radnih mjesta poduzetnika i malih preduzeća, a u saradnji sa lokalnim zajednicama, kantonima i službama za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

U sklopu zajedničke suradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU „Služba za zapošljavanje“ TK i općine Banovići  u 2023. godini realizirati će se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji će, između ostalog, obuhvatiti program poduzetničke obuke, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za najbolje ocjenjene poslovne ideje na području Banovića, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima. S tim u vezi, raspisan je Javni poziv u svrhu učešća u navedenom programu na koji mogu aplicirati mlade osobe od 18 do 35 godina starosti sa prijavljenim mjestom boravka/prebivališta na području općine Banovići. Najmanje 3 pozitivno ocijenjena poslovna poduhvata bit će finansijski podržana sa po 5.000,00 konvertibilnih maraka.

U svrhu adekvatnog informisanja o programu, Investicijska fondacija IMPAKT i općina Banovići organizirati će prezentaciju programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja koja će se održati 04.05.2023. godine u 14:00 sati, u JU Javna biblioteka Banovići (multimedijalna sala), te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani građani općine da prisustvuju radionici odnosno prezentaciji. Više informacija moguće je dobiti u općini Banovići, ulica Alije Dostovića 1, na telefon 035/743 – 410 ili putem e-maila selmeth@gmail.com  ili na broj telefona: 033/207 – 812 kao i e-mail podrskasarajevo@impakt.ba.

JAVNI POZIV

PRIJAVNI OBRAZAC

(TIP)