Video: Svečana akademija povodom Dana Mješovite srednje škole Banovići; Načelnik Gutić: ‘Tu smo da vas podržimo’

Svečanom akademijom u pozorišnoj sali Radničkog doma obilježeno je šest decenija postojanja i rada Javne ustanove Mješovita srednja škola Banovići. Akademija je bila prilika da se napravi kratak osvrt na početak srednjoškolskog obrazovanja u Banovićima, na ono što je urađeno u proteklih nešto više od 60 godina te iznesu planovi za naredni period.

Prema riječima direktora Ustanove Saida Hasanbegovića škola je u navedenom periodu iznjedrila mnogo dobrih kadrova, ljekara, profesora, inžinjera, doktora nauka, i to će joj biti primarna zadaća i u nardonom periodu. U svom radu imala je nesebičnu pomoć lokalne zajednice – Općine, privrednih subjekata i udruženja građana. Posebno je naglasio pomoć i podršku Općine (općinskog načelnika) s kojom se ovih dana realizuje zajednički projekat opremanja kabineta mašinske struke, a za šta je finansijska sredstva osigurala općina Banovići.

Čestitajući učenicima i nastavnicima 21. mart, Dan MSŠ Banovići općinski načelnik dr. Bego Gutić istakao je da je općina Banovići 2021. godine uvela praksu izdvajanja određenih finansijskih sredstava iz budžeta za pomoć obrazovnim ustanovama, iako obrazovanje nije u njenoj nadležnosti nego u nadležnosti Kantona. Radi se o iznosu od oko 100.000,00 KM (na godišnjem nivou) i ta sredstva su namjenjena za opremanje škola, stipendiranje srednjoškolaca i studenata, stimulisanje najboljih među najboljim učenicima, kao i za stručno usavršavanje mladih koji su završili svoje školovanje. „Tu smo da vas podržimo, da vam pomognemo, jer tako pomažemo sami sebi“, kazao je načelnik Gutić.

U povodu 21. marta, Dana MSŠ Banovići dodijeljene su zahvalnice općini Banovići i UG „Nešto više“ Sarajevo za njihov doprinos razvoju ove javne ustanove. Priređen je i raznovrstan kulturno-zabavni program.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.