Prosječna cijena stana u FBiH u novogradnji 2.374 KM po kvadratu

Prosječna cijena prodatih novih stanova u Federaciji BiH (FBiH) u trećem kvartalu iznosila je 2.374 KM po metru kvadratnom, a najviša je u Sarajevu gdje je bila 2.942 KM, dok je u ostalim opštinama prosječna cijena iznosila 2.018 po metru kvadratnom.

Prosječna cijena prodatih novih stanova u trećem tromjesečju u FBiH veća je za 26,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te veća za 22,9 odsto u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova prošle godine, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Broj prodatih novih stanova u trećem kvartalu iznosio je 264 i veći je za 7,4 odsto u odnosu na isti kvartal lani, dok je manji za 3,4 odsto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini.

Korisna površina prodatih novih stanova u trećem tromjesečju iznosila je 14.135 matara kvadratnih i veća je za 2,6 odsto u odnosu na isto period lani, dok je manja za 1,2 odsto u odnosu na prosječnu korisnu površinu u prošloj godini.

(TIP/Izvor: Srna/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…

  2. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  3. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…