Foto/Centralni predizborni skup OO PDA Kladanj; Mezetović: ‘Vrijeme je za smjenu onih koji ponižavaju građane BiH’

U organizaciji Općinskog odbora PDA Kladanj u srijedu je održan centralni predizborni skup na kojem je članovima i simaptizerima poručeno da je vrijeme za smjenu onih koji su zarobili ovu državu i onih koji ponižavaju njene građane.

˝PDA je osnovan kao odgovor na loše politike iz Sarajeva, a posebno usmjerene prema TK. Mirsad Kukić je prvi rekao ne sarajevskim centrima moćima. Zato što je prvi rekao da jake lokalne zajednice čine jaku BiH. Stojao je ispred svih nas kako bi ispravio nepravdu. Čovjek je kojem je budućnost naših građana i BiH na prvom mjestu. On je čovjek kojem je rad, odgovornost, ekonomija i sigurnost temelj razvoja BiH. Obilazeći našu općinu i TK narod kaže da je vrijeme za smjenu onih koji su zarobili ovu državu i koji ponižavaju njen narod˝, kazao je Nijaz Mezetović, kandidat za Skupštinu TK   i dodao da PDA ulazi u Opće izbore sa svojim najboljim kandidatima iz Kladnja za sve kantonalni, federalni i državni nivo.

Senad Selimbašić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, rekao je da će se PDA ponašati odgovorno i obezbijediti sigurnost te da neće dozvoliti da se građanima dijele roboti koji će im zamijeniti djecu i unuke. ˝Stvorit ćemo ambijent da vaša djeca sa vama žive u najljepšoj državi BiH. Oni koji vam obećavaju robote, ili ne znaju ili su možda zanemarili nekoliko činjenica a to je da je TK kolijevka prkosa. To smo dokazali još u vrijeme kada se Husein-kapetan Gradaščevic oduprijeo velikom carstvu i sultanu, zatim kad se dizala Husinska buna kad smo svi stali na bedem odbrane BiH i kad je osnivač PDA Mirsad Kukić stao na čelo rudara i poveo RMU Banovići u jedan prosperitet. Kamo sreće da su i drugi direktori to uradili. Danas se ne bismo brinuli kako ćemo provesti zimu i da li cemo imati dovoljno energije˝, rekao je, između ostalog, Selimbašić.

Prema riječima Alije Kadrića, kandidata za Skupštinu TK, u politici je jer mu treba država BiH, općina Kladanj i Tuzlanski kanton, sa razvijenom privredom i industrijom kako bi se stvorila radna mjesta i da mladi ljudi ne bi napuštali svoju domovinu.

˝Loše politike su obećale sto hiljada radnih mjesta a nisu nam kazale da su ti poslovi u Njemačkoj. Obećali su izgradnju termobloka 1 u Banovićima, termobloka  7 u Tuzli i termobloka 8 u Kaknju prije osam godina, a nema ni kamena temeljca. Milione smo dali Kinezima za propale investicije. Te politike su pet puta udarale kamen temeljac za hidroelektranu Vranduk u izbornoj kampanju. Tuzlanski kanton nije dobio ni marku za izgradnju brze ceste, autoputa ili treće trake koja će ići kroz Kladanj. Zar nije vrijeme da takvima kažemo dosta˝, upitala je Elzina Pirić, nosilac lliste za Predstavnički parlament FBiH.

Jusuf Čavkunović, načelnik jedne od najvećih općina na TK, govorio je o realizovanim projektima u Kladnju, kao što su sportska dvorana, put prema Muškoj vodi, vodovodni sistem, a sve zahvaljući Mirsadu Kukiću, osnivaču PDA i njegovim saradnicima.

(TIP/Plaćeno oglašavanje)