Sakupljeno rekordnih 101.257 čepova: U narednoj fazi obnova četiri terena za košarku u Tuzli

Više od 100.000, tačnije 101.257 čepova sakupljeno je tokom društveno odgovornog projekta „Za više košarke“ koji će u narednom periodu Tuzli i ljubiteljima ovoga sporta osigurati obnovu četiri popularna košarkaška terena u gradu.

Pasionirani fanovi košarke, Tuzlaci su i ovaj put jasno pokazali svoju strast za ovim sportom, ali i želju da grad osigura kapacitete koji će sadašnjim i budućim generacijama omogućiti da imaju što bolje uslove za igru. Tako će zahvaljujući velikom odzivu građana da sudjeluju u ovoj inicijativi, kompanija Carlsberg BH u narednom periodu rekonstruisati terene: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice. Projekat je podržala Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, koji je na početku njegove realizacije istakao kako je izuzetno važno što su odabrani tereni koji nikada nisu prazni, a da će se obnovom stvoriti još bolji uslovi da nove generacije otkriju i razvijaju ljubav prema košarci.

„Oduševio nas je rekordan odziv Tuzlaka koji su prepoznali naše dosadašnje zalaganje u razvoju sporta u Tuzli, te su se u velikom broju odazvali našoj akciji prikupljanja čepova. Zahvaljujemo im se na podršci na osnovu koje smo uspješno, u predviđenom roku, završili ovu fazu, dok nas u narednom periodu očekuje najuzbudljiviji dio a to je obnova terena. Zahvaljujem se i Gradu Tuzla te OKK Slobodi, našim partnerima u projektu s kojima zajedno radimo na promicanju sportskih vrijednosti i unapređenju sporta te sportske infrastrukture u Tuzli“, poručio je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH.

Akcija prikupljanja čepova startala je u novembru prošle godine da bi u planiranom roku, koncem jula 2022. rezultirala rekordnim brojem sakupljenih čepova sa boca Pan piva i ostalih proizvoda iz Carlsberg asortimana, koji su ubačeni u veliku Pan bocu postavljenu na Trgu slobode. Prikupljanje se obavljalo u četiri faze, a u posljednjoj fazi prikupljeno je ukupno 19.729 čepova, zahvaljujući čemu je brojčanik na Pan boci prikazao rekordan rezultat. Prikupljanje se obavljalo u brojnim trgovačkim objektima i kafićima u Tuzli, dok su građani čepove mogli i direktno ubacivati u veliku Pan bocu.

Podsjećamo da je projekat „Za više košarke“ pokrenut prije nekoliko godina, te da je zahvaljujući njemu obnovljen kultni basket teren Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.