Ne volite ići u teretanu? Ove seks poze tope kalorije jednako dobro kao i vježbanje

Ako ste jedna od onih osoba koja ne voli teretanu, vježbanje i ostale fizičke aktivnosti, na pravom ste mjestu jer vam donosimo nekoliko savjeta kako da na zanimljiv način izgubite višak kilograma i poboljšate kondiciju.

Vježbanje i mršavljenje ne moraju biti dosadni i naporni. Svoje vrijeme u teretani zamijenite intenzivnim treningom pod plahtama pa u isto vrijeme poradite na odnosu i samopouzdanju. Ne samo da ćete potrošiti kalorije i osjećati se bolje, nego ćete na taj način začiniti vaš seksualni život.

Ovo je najbolji način sagorijevanja kilograma za sve one koji ne vole ići u teretanu. Seks može sagorjeti jednako kalorija kao 30-minutno trčanje, a Kama Sutra je puna poza koje se mogu iskoristiti kao odlični treninzi, objašnjava fitness trener Stuart Pilkington.

Žene sagorijevaju oko 90 kalorija tijekom seksa, ali da bi se rezultati vidjeli, trebamo biti aktivni u krevetu barem tri puta tjedno. Stuart preporučuje da bi seks trebao trajati sat vremena, a da periodična vježba čak i najbrže muškarce pretvara u maratonce.

Seks koji traje barem sat vremena, može zamijeniti intenzivni kardio pa je stvaranje snage, izdržljivosti i definiranje mišića zagarantirano.

Ovo je pet intenzivnih seks poza koje mogu zamijeniti vježbanje:

1. Škare

Tjelovježbu možete započeti misionarskom pozom koja je odlična zamjena za razgibavanje. Iz misionarske poze prebacite se u pozu škara, koja će ipak zahtijevati malo više snage i izdržljivosti. Ova poza će potaknuti gornji dio tijela i bedra, a ako ju budete radili pravilno, osjetit ćete upalu mišića baš kao nakon dobrog treninga.

Za ovu pozu isprepletite noge, na način da se postavite u turski sjed, a njegova noga je između vaših nogu. Ako oboje budete sudjelovali u ovoj pozi, topljenje masnih naslaga zagarantirano je za obje strane.

2. Lotus

Na prvu klasična poza u kojoj žena sjedi na muškarcu, zapravo nije tako laka. Za lotus pozu sjednite na njega i nogama obuhvatite njegovo tijelo. Za razliku od klasične kaubojske poze, kod lotus poze muškarac također sjedi. Pomičite se naprijed-nazad, dok vam on pomaže rukama. Ovo je izvrsna vježba za ženu jer ciljate trbušne mišiće, bedra i stražnjicu, a za muškarca jer cilja bicepse i tricepse.

Ova vježba ujedno je jedna od onih u kojoj je najlakše postići ženski orgazam pa je odlična kombinacija užitka i tjelovježbe.

3. Most

Ova seks poza je za one malo izdržljivije žene kojima trening nije stran pojam. Kao i većina seks poza, nastala je iz joge, a kad se postavite u most, rade svi mišići – ruke, noge, stražnjica, trbušni mišići i leđa.

Za most pozu, muškarac treba kleknuti, a vi trebate napraviti obrnuti plank, tako što ćete se držati na rukama, a nogama okružiti njegovo tijelo. Za nešto lakšu varijantu, neka vas on pridržava za bokove. Na taj način vježbat ćete ruke, jer ćete na rukama držati cijelu svoju težinu.

Ovo je intenzivna vježba koju ne morate raditi cijelih sat vremena kako biste vidjeli rezultate, a pazite se i moguće upale mišića.

4. Tačke

Osobni treneri kažu da je ovo najbolja seks poza za sagorijevanje kalorija. Što duže uspijete održavati “tačke”, to će se rezultati prije vidjeti. Oni koji redovito “vježbaju” na ovaj način, moći će se zauvijek pozdraviti s teretanom koju ne vole.

Muškarac stoji, dok žena radi stoj na rukama. Muškarac je drži za donji dio tijela, a njezina cijela težina se oslanja na ruke. Ovo je savršena vježba za sve one koji žele istopiti višak s ruku, leđa i trbuha.

Oni koju su isprobali ovu vježbu, nazivaju je najugodnijim plankom na svijetu.

5. Stojeća poza

Ovo je poza u kojoj ćete malo odmoriti ruke i trbuh, a poraditi na mišićima nogu. Kako bi izvukla maksimum iz ove poze, žena treba stati na jednu nogu, dok drugom treba obuhvatiti muškarca.

Za ovu “vježbu” trebat će malo ravnoteže, ali možete si pomoći tako što će se muškarac nasloniti na zid. Ova poza će izravno ciljati mišiće nogu i stražnjice, a iako izgleda jednostavno, nakon nekoliko minuta osjetit ćete ozbiljno zatezanje u predjelu natkoljenica, listova i stražnjice, piše Zadovoljna.hr.

(TIP/Foto: Getty Images)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.