Zapali ste u kolotečinu u dugoj vezi? Uz ova četiri savjeta vratite u odnos intimu i strast

Parovi često pogrešno shvaćaju vezu kao obavezu da stalno provode vrijeme jedno s drugim. Organizirajte zabavu, pozovite prijatelje i družite se. Ako želite probuditi strasti, potrudite se malo više u krevetu…

Nedostatak seksualne želje često se javlja u dugim vezama, no dobra je stvar da na tome možete poraditi. Čak i ako ste zabrinuti da vam je brak ‘zapeo’ u kolotečini, prije nego što uopće pomislite na razvod, dajte svojoj vezi još jednu priliku i poradite na poboljšanju svoje intimnosti.

Mnogi parovi ostaju zajedno jer ne žele povrijediti osjećaje druge osobe ili zato što se boje biti sami. Neki bi mogli reći da je to zbog djece, financijskih razloga ili bilo kojeg drugog razloga jer se boje istine, prenosi 24sata.hr.

Strah je u tom slučaju najveća varalica jer od njega ne vidite pravu istinu.

Kada ste u dugotrajnim vezama, lako možete postati žrtva rutine. Postavljate ista pitanja, jedete na istim mjestima, imate seks u istim položajima i slično.

Važno je da znate da problemi s kojima se susrećete nisu neobični te da prihvatite da svaka veza ima lijepe, ali i teške trenutke. Ipak, postoji mnoštvo stvari koje možete učiniti kako bi svoju partnersku vezu ponovno učinili zabavnom i zanimljivom.

Donosimo vam 4 zabavna načina uz koje možete začiniti stvari u vezi:

1. Neka vam partner opet bude prioritet

Sjećate li se kako ste nekada htjeli ispuniti svaku želju partneru – htjeli ste ih iznenaditi, uzbuditi, učiniti da se osjećaju posebno i voljeno.

Kada se netko osjeća dobro, sretno i uzbuđeno zbog vas, onda će vam to staviti osmijeh na lice.

Najbolji način za održavanje dugotrajne veze zanimljivom je da u sve dodate element novog. Upišite se zajedno na tečaj kuhanja, krenite na jogu ili upišite tečaj tanga. Obilazite muzeje i kazališta, idite u zoološki vrt, pogledajte neki novi film o kojem ćete onda moći zajedno razgovarati. Međusobno se izgrađujte i zajedno evoluirajte.

Usredotočite se na ono što partner voli – otiđite na spoj, u kino ili na piknik.

Prije nego što reagirate na nešto što kažu ili naprave, zastanite i razmislite o tome što radite.

2. Budite zabavni

Parovi često pogrešno shvaćaju vezu kao obavezu da stalno provode vrijeme jedno s drugim. Organizirajte zabavu, pozovite prijatelje i družite se. Razdvojite se na zabavi, družite se s drugim ljudima i bavite se različitim aktivnostima. Na taj način pojačat ćete međusobnu želju, a usput ćete se i dobro zabaviti te obogatiti društveni život.

Priuštite si izlaske kao u početku veze. Dakle, nemojte izlaziti na već stara i poznata mjesta, nego se potrudite i otkrijte nešto novo. Učinite od toga pravi mali pothvat – otkrijte neki novi restoran, rezervirajte mjesto, lijepo se odjenite i izađite. Muškarac ne smije zaboraviti svoje manire, a to podrazumijeva otvaranje vrata i pridržavanje kaputa. Žena pak treba biti ljubazna, nasmijana i koketna.

3. Isprobajte nešto novo

Planirajte nešto zajedno isprobati bez velike obveze. To može biti nevjerojatno korisno u odnosima kao način eksperimentiranja i vraćanja strasti.

Uvijek postoji nešto što još niste isprobali. Dugotrajne veze u spavaćoj sobi rezultiraju monotonijom. Ako želite probuditi strasti, potrudite se malo više u krevetu. Seksualne igračkice neće vas ugristi i nisu perverzne. Možete odglumiti i neke uloge te si otkriti najskrivenija maštanja. Iznenadit ćete se kako će vaš seksualni život krenuti u jednom drugačijem smjeru.

Na primjer, možete odlučiti poboljšati intimnost tako da odlučite imati seks svaki dan tijekom dva tjedna. Ili možete postaviti tajmer i ljubiti se 15 minuta svaki dan.

Mogućnosti su beskrajne.

4. Tretirajte svog partnera kao najzanimljiviju osobu na svijetu

Posvetite pažnju svom partneru – kada izađete zajedno s njim nemojte biti na mobitelu. Slušajte ga i posvetite mu punu pažnju.

Sjednite zajedno i pogledajte koji su vam dugoročni ciljevi – gdje želite živjeti, koliko djece planirate imati, kako će se poslovna karijera razvijati… Razgovarajte i međusobno se savjetujte. Zajedno odredite strategiju kako postići zadane ciljeve. Takvo planiranje iznimno produbljuje vezu i dovodi je na neku novu razinu, piše Your Tango.

(TIP/Foto: Dreamstime)