GO SDA Tuzla isključila iz članstva četiri vijećnika

Organi Gradskog odbora Stranke demokratske akcije u Tuzli su u skladu sa statutarnim odredbama stranke isključili iz članstva grupu od četiri vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla: Šefika Husića, Nusreta Muminovića, Medinu Lolić i Ćerima Rastodera. Kako su istakli, razlog je što su od samog preuzimanja mandata djelovali suprotno odlukama i zaključcima Izvršnog odbora GO SDA Tuzla.

˝Postalo je jasno da ovi vijećnici  rade isključivo u svom interesu i interesu pojedinaca te da su u stvarnosti dio vladajuće većine koju neprincipijelno i suprotno osnovnim načelima parlamentarne demokratije okuplja gradonačelnik da bi lakše  ostvarivao svoju autokratsku vladavinu u Tuzli. Nažalost, nemoguće je ove mandate vratiti građanima koji su na izborima svoj glas dali primarno Stranci demokratske akcije, a tek sekundarno pojedincima – sa stranačke liste.  Međutim, Gradski odbor SDA će u narednom periodu u punom kapacitetu, sukladno izbornom rezultatu i činjenici da smo druga stranka po osvojenom broju glasova, ostvarivati svoju ulogu u upravljanju našim gradom. Naš glas će ostati podjednako snažan, a naši stavovi podjednako jasni i beskompromisni i u interesu građana Tuzle kao i da smo u punom sastavu˝, saopštil isu iz ove stranke.

Pozvali su  gradonačelnika i većinu u Gradskom vijeću da poštuju Statut i poslovnik Grada Tuzle i omoguće GO SDA Tuzla da participira u radu svih radnih tijela i savjeta u MZ u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatom.

˝To bi bio najvjerodostojniji dokaz da vladajuća politička većina ne samo da podržava princip pravne države nego i poštuje svoje građane i njihovu volju.Naš rad i glavne smjernice političkog djelovati  u GV Tuzla će i u budućnosti biti briga za javno i opće dobro. U tom smislu SDA će nastaviti djelovati u Gradskom vijeću preko svog vijećnika prof.dr. Zijaha Rifatbegovića, kao konstruktivna opozicija˝, saopštili su iz GO SDA Tuzla.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по скидке. Надежные…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…