Video: Novi Citroen C4 i 100% električni Ë-C4, predstavljeni u BiH

18.02.2021 18:15
 

Na online promociji, danas je na bh. tržištu predstavljen potpuno novi Citroen C4 i naravno njegova 100% električna varijanta e-C4. Pored atraktivnog izgleda, Citroen svojim kupcima uvijek nudi kvalitet, pregršt savremenih tehnologija, praktična rješenja i iznimnu udobnost u svojim automobilima.

Novi Citroen dolazi standardno opremljen provjerenim benzincima PureTech koji raspolažu snagom od 100, 130 i 155 KS, a kada su dizeli u pitanju imamo u ponudi BlueHDi motore sa 110 i 130 „konja“. Oba navedena pogonska agregata zadovoljavaju Euro 6D ekološku normu. Novitet i tehnološki najnapredniji je 100% električni Citroen e-C4, koji raspolaže sa 100 kW snage, odnosno 136 KS, a prema WLTP-u autonomija mu je 350 kilometara sa punom baterijom. Treba naglasiti da Citroen svojim kupcima električnog modela daje garanciju na bateriju od osam godina ili 160.000 km.

U nastavku pročitajte osnovne podatke o novom i atraktivnom Citroenu C4, a više detalja će biti objavljeno nakon testa.

CITROËN OTKRIVA KOMPAKTNU LIMUZINU!

Nakon ofenzive na teritoriju SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross SUV (300,000 i 200 000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017.), Citroën se priprema za novu važnu etapu sa snažnim povratkom na tržište limuzina. Kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na europskom tržištu i predstavljaju gotovo 28% prodaje C segmenta u 2019. Novi ë-C4, 100% ëlektrični i novi C4 udovoljavaju svim očekivanjima segmenta, nudeći moderan koncept prepun karaktera prilagođen današnjem svijetu. 100% električni, benzinski ili dizelski, ovo je nova generacija kompaktne limuzine Citroën inspirirane kupcima i njihovim načinom doživljaja automobila, a posjeduje sve kvalitete za protresti segment koji se obnavlja.

 • 3 RAZLIČITE ENERGIJE KUPCU NA IZBOR: 100% ELEKTRIČNI, BENZINSKI ILI DIZELSKI

Novi ë-C4, 100% ëlektrični i novi C4, to je isti moderan i tehnološki automobil dostupan s 3 različite energije: 100% električni, benzinski ili dizelski kako bi omogućio kupcima izbor učinkovitih motora koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Novi ë-C4 -100 % električni je 5. u strategiji elektrifikacije marke Citroën, nakon modela SUV-a C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.

 • nasljeđe kompaktnih limuzina

Citroën i kompaktne limuzine, to je priča o uspjehu od prvog C4 iz 1928. Bogata povijest koja uključuje GS, izabran 1971. Europskim automobilom godine i koji ove godine slavi 50. rođendan. Radi se o linija automobila koja je prepoznatljiva po svom karakteru, udobnošću i držanju ceste kroz desetljeća: C4-1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4-2004., C4-2010. i C4 Cactus.

 • stoljeće udobnosti i karaktera

Novi ë-C4 – 100% Electric i Novi C4 temelje se na dugom i bogatom iskustvu marke Citroën u segmentu kompaktnih limuzina s gotovo 12,500,000 prodanih primjeraka u 92 godine: prva generacija C4 (1928), Ami 6 i Ami 8, GS i GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004. i 2010. generacije) i C4 Cactus. To je linija kompaktnih limuzina koje su obilježile automobilsku povijest odgovarajući na potrebe kupaca: s velikom udobnošću i odličnim držanjem ceste, kompaktni izvana i prostrani iznutra, elegantni i robusni. Novi ë-C4 – 100% ëlectric i Novi C4 su 10. generacija kompaktnih limuzina Citroën. Oni vraćaju u život elemente koji čine duh Citroëna: duh André Citroëna u C4 iz 1928., hrabri dizajn Ami 6 i Ami 8,legendarna udobnost modela GS i GSA, suvremenost BX-a, besprijekorno držanje ceste ZX-a, velikodušna prostranost modela Xsara, tehnologija i svestranost C4 (generacije 2004. i 2010.) i originalan karakter C4 Cactusa.

 • inovativNI STAV I SNAŽAN DIZAJN

Novi ë-C4 -100% ëlektrični i novi C4 je novi koncept u središtu segmenta, s jedinstvenim i snažnim identitetom. Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën istovremeno donoseći novi izgled dizajna game. Njegova topla i visoko-tehnološka unutrašnjost odmah izražava ugodnost, udobnost i suvremenost.

 • VRHUNSKA TOPLINSKA UDOBNOST

Kako bi povećali svakodnevnu toplinsku udobnost, čak i u najekstremnijim uvjetima, New ë-C4 – 100% ëlektrični i Novi C4 nude:

 • Grijano vjetrobransko staklo i upravljač, novo u gami Citroën,
 • Grijana sjedala, sprijeda i straga,
 • Automatski dvozonski klima uređaj s dvostrukim komandama za jednostavnije korištenje: fizičke komande na prednjoj središnjoj konzoli i digitalne komande na dodirnom zaslonu,
 • Ventilatori za zrak na središnjoj konzoli straga za putnike straga.

 • PAMETNA POHRANA ZA SVAKOGA

Posebna pažnja posvećena je skladištenju unutar vozila. Dizajn vozila, temeljen na programu Citroën Advanced Comfort®, oslobodio je što je moguće više prostora. Ne manje od 16 pretinaca za odlaganje s ukupnim volumenom 39 l za veću svakodnevnu praktičnost s inovativnom i praktičnom opremom koja udovoljava sve većim očekivanjima svih putnika, kako sprijeda tako i straga.

 • NOVI URADAK PROGRAMA CITROËN ADVANCED COMFORT®

Savršeno utjelovljuje program Citroën Advanced Comfort®, novi ë-C4 -100 % električni i novi C4 nude novu partituru, globalnu i suvremenu udobnost koja uzima u obzir sve kriterije: udobnost u vožnji koja je osigurana progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort; udobnost življenja zahvaljujući unutarnjem prostoru i praktičnim detaljima koji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike kao svjetsku premijeru; unutarnji mir radi mirne i svijetle unutrašnjosti; udobnost korištenja zahvaljujući dobrobiti tehnologije i svakodnevnoj pomoći. Naglašene su kvalitete novog 100 % električnog ë-C4  ë-Comfort: tišina rada, fluidnost, užitak u vožnji.

 • SPECIFIČNA I PROFINJENA PONUDA PERSONALIZACIJE

U skladu sa statusnim očekivanjima kupaca kompaktnih limuzina, novi ë-C4 – 100% električni i novi C4 nude izbor od 31 kombinacije boja i Color Paketa  izvana te 6 različitih unutarnjih uređenja, što omogućava kupcima vožnju u automobilu koja im odgovara.

 • 31 vanjskih kombinacija kako bi se kreirao automobile koji odgovara imidžu kupca

Ponuda personalizacija izvana na novom ë-C4 – 100% ëlectric i Novom C4 omogućava 31 različitih kombinacija za kreiranje i uključuju:

 • 7 boja karoserije, od najsvjetlijih do najsvjetlijih: bezvremenske i nepogrešive Polar WhiteObsidian BlackCumulus Grey i Platinum Grey, živahna i topla Elixir Red Caramel Brown te elegantna profinjenaIceland Blue.
 • 5 Color PaketaGlossy BlackMetallic SandTextured GreyAnodised Deep Red i Anodised Blue, posljednja je napravljena isključivo za Novi ë-C4 – 100% electrični i identična je ponuđenoj na C5 Aircross SUV Hybrid kako bi osnažila obiteljski duh na elektrificiranim vozilima marke Citroën. Ovi Color Paketi, tipični za automobile Citroën, napravljeni su za umetke u boji okoprednjihsvjetala za maglu i na Airbump®-u, omogućava diskretne, profinjene i dinamične kombinacije.
 • ADVANCED COMFORT SJEDALA ZA udobno PUTOVANJE

Široka i ugodna sjedala Novog ë-C4 – 100% ëlectričnog i Novog C4 odmah pozivaju putnike za se smjeste u vozilo. Pružaju ugodan osjećaj udobnosti, blagostanja i podrške, dajući putnicima osjećaj da sjede u naslonjaču, dobro izoliranom od ceste. Sjedeći više nego kod konkurencije zahvaljujući uzdignutom držanju, putnicima je garantirano da vide dalje i mogu se mirno suočiti s cestom.

 • PUTNIČKI PROSTOR OKUPAN SVJETLOM

Svjetlost u unutrašnjosti vozila je jedan od stupova programa Citroën Advanced Comfort® , koje putnicima pomaže uroniti u mirnu i pozitivnu atmosferu zahvaljujući velikim staklenim površinama od 4.3 m² i toplim materijalima. Svijetle boje krovne obloge i unutarnjih obloga stupova omogućavaju čistoću i toplinu, dok neki unutarnji ambijenti imaju svijetle i blage nijanse koje nisu uobičajeni u automobilskom okruženju, kao što su ambijenti Metropolitan Blue ili Hype Red.

 • PROSTORNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI

Kompaktna limuzina mora biti višenamjenski automobil koji može sve napraviti. Novi ë-C4 – 100% ëlektrični i Novi C4 nudi i kompaktne vanjske dimenzije za obavljanje svakodnevnih zadataka i velikodušan unutarnji prostor, zahvaljujući posebice međuosovinskom razmaku od 2,670 mm, koji je jedan od najdužih u segmentu i ima odličan prostor za koljena straga, Best in Class (198 mm). Vanjska širina od 1,800 mm, omogućava velikodušno smještanje tri osobe straga – 1,380 mm širine u ramenima i 1,440 mm u laktovima.

Uz velikodušan prtljažnik od 380 litara koji je jednostavan za korištenje zahvaljujući ravnom pragu (715 mm), širokim izrezima i ravnim stranicama, Novi ë-C4 – 100% ëlektrični i Novi C4 su pozicionirani u središte segmenta i mogu se prilagoditi individualnim potrebama. Za više praktičnosti,  podnica u dva položaja omogućuje podjelu prtljažnog prostora u odjeljke i omogućava ravan pod kada su sjedala spuštena.

 • OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA ZA PUTOVANJE NA LETEĆEM TEPIHU

Novi ë-C4 – 100% ëlectrični i Novi C4 su opremljeni kao standard od središta game s ovjesom s hidrauličnim graničnicima®, koji su prvi puta bili predstavljeni na C4 Cactusu i SUV C5 Aircrossu, pružajući vrhunsku udobnost i efekt “letećeg tepiha” za blagostanje u vozilu, dinamičnost i užitak u vožnji.

Ova ekskluzivna inovacija marke Citroën ima za cilj poboljšati kvalitetu sustava filtriranja koji su tako dragi kupcima Marke. Ovo je vrhunac stručnosti marke Citroën na području ovjesa: udobnost ovjesa je u genima Marke više od 100 godina i kupci su se vezali za udobnost Citroëna, koja je drugačija od bilo čega na tržištu.

 • GAMA UČINKOVITIH I MODERNIH MOTORA

Novi ë-C4 – 100% ëlektrični i Novi C4 nudi potpunu gamu pogonskih sklopova. Učinkovita ponuda idealna je za zadovoljavanje potreba svih korisnik:

 • Novi ë-C4 – 100% ëlektrični:
  • 1 100% električni motor: 136 KS (100 kW) – Baterija 50 kWh.
 • Novi C4:
  • 5 Euro 6d benzinskih motora: PureTech 100 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 i PureTech 155 EAT8 – samo za međunarodna tržišta,
  • 2 Euro 6d dizelski motori: BlueHDi 110 S&S 6-brzinski ručni i BlueHDi 130 S&S EAT8.
 • 20 TEHNOLOGIJA ZA POMOĆ U VOŽNJI POSLJEDNJE GENERACIJE

Novi ë-C4 – 100% ëlektrični i New C4 opremljeni su s pomoćima u vožnji, s ne manje od 20 tehnologija posljednje generacije. To je kao i SUV-u C5 Aircross SUV, koji je benchmark za pomoći u vožnji kod marke Citroën: s novim 100 % električnim ë-C4 i novim C4, kupac je uistinu na putu za autonomnu vožnju!

 • Tehnologije za poboljšanje sigurnosti tijekom vožnje: veliki korak prema autonomnoj vožnji
 • Active Safety Brake
 • Collision Risk Alert and Post Collision Safety Brake;
 • Aktivni sustav nadzora mrtvih kutova;
 • Sustav za pomoć pri zadržavanju unutar vozne trake;
 • Adaptivni limitator/regulator brzine s funkcijom Stop & Go;
 • Sustav Highway Driver Assist
 • Coffee Break Alert;
 • Sustav za upozorenje na nepažnju vozača;
 • Prošireno prepoznavanje prometnih znakova i preporuka za brzinu;
 • Automatsko prebacivanje dugih u kratka svjetla.
  • Tehnologije za povećanje udobnosti i bezbrižnosti u vozilu
 • Pristup i pokretanje vozila bez ključa:
 • Head-up zaslon u boji;
 • Automatska električna parking kočnica;
 • Bočni parkirni senzori;
 • Kamera za vožnju unatrag Top Rear vision;
 • Kamera 360 vision;
 • Park Assist;
 • Hill Start Assist;
 • Svjetla za maglu s bočnim osvjetljenjem;
 • Kontrola stabilnosti prikolice.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 • Dužina: 4,360 mm
 • Širina: 1,800 mm / 2,032 mm otvoreni retrovizori / 1,834 mm preklopljeni retrovizori
 • Visina: 1,525 mm
 • Međuosovinski razmak: 2,670 mm
 • Promjer kotača: 690 mm
 • Krug okretanja: 10.9 m
 • Visina od tla: 156 mm
 • Volumen prtljažnika: 380 l
 • Visina praga ukrcaja: 715 mm
 • Novi ë-C4 – 100% ëlektrični:
 • Snaga: 136 KS (100 kW)
 • Pogonska baterija: visokonaponska 400 V Litij-ionska 50 kWh
 • Okretni moment: 260 Nm
 • Doseg: 350 kmi – ciklus prema WLTP-u
 • Maksimalna brzina: 150 km/h
 • 0-100 km/h: 9.7 sekundi (sportski mod)
 • Vrijeme punjenja:

100 kW javna punionica: baterija je napunjena do 80% u 30 minuta, i.e. 10 km/min

32 A Wall Box: između 5 sati (trofazni priključak s opcijskim 11 kW punjačem) i 7 sati 30 min (jednofazni priključak)

Kućna utičnica: između 15 sati (pojačana utičnica) i više od 24 sati (standardna utičnica).

(TIP)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.