TIP u posjedu dokumenta ‘Prijedlog za prevazilaženje problema u GO SDA Tuzla’: ‘Nefunkcionisanje stranke se najbolje pokazalo na primjeru izbora predsjednika Kluba vijećnika’

Vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzle Nusret Muminović, Ćerim Rastoder, Medina Lolić i Šefik Husić uputili su organima stranke prijedlog za prevazilaženje problema u Gradskom odboru SDA Tuzla. Kako navode, neophodno je izvršiti cjelovitu i detaljnu analizu izbornih rezultata i detektovati razloge zbog kojih stranka nije postigla bolje rezultate. Dokument nije jedino potpisao vijećnik u GV Tuzla dr. Zijah Rifatbegović?!

˝Za loše rezultate nismo krivi mi koji smo osvojili mandate i ušli u vijeća jer ‘smo se borili za svaki glas stranke’, već neko drugi. Kakav je odnos prema nama dovljno je navesti činjenicu da još na zvaničnim stranicama stranke nismo uopće  predstavljeni kao gradski vijećnici. Neophodno je sazvati Izvršni  odbor i raspraviti sva aktuelna pitanja. Nedopustivo je blokirati rad Kadrovske komisije u vrijeme implementacije izbornih rezultata i stvoriti prostor za imenovanje komisija, članova savjeta, zapošljavanja itd. po sopstvenom nahođenju. Nefunkcionisanje stranke se najbolje pokazalo na primjeru izbora predsjednika Kluba vijećnika gdje je u potpunosti prekršen član 135. Statuta SDA˝.

Vezani članak: Video/Foto: Konstituirano Gradsko vijeće Tuzle; Predsjedavajuća Nataša Perić, dopredsjedavajuća Ana Pejić; Raskol u Klubu vijećnika SDA!

(TIP/Adis Jašatević)