Brza salata od jaja sa samo tri sastojka, idealna za dane kada ne znate što za ručak

Salata od jaja klasik je koji mnogi vole, no često se izbjegava zbog komplicirane pripreme. Ipak, postoji recept koji cijeli proces čini nevjerojatno jednostavnim, a rezultat je ukusan i hranjiv obrok gotov u tren oka. Sa samo tri glavna sastojka, ova salata idealna je za brzinski ručak, doručak na tostu ili kao proteinski međuobrok koji vas strpljivo čeka u hladnjaku, piše Simply Recipes.

Ključ uspjeha leži u jednostavnosti i kvaliteti namirnica. Ovaj je recept savršen za one koji vole salatu u kojoj okus jaja dominira, dok su majoneza i senf tu tek da povežu sastojke i dodaju savršenu dozu kremoznosti i pikantnosti. Rezultat je svestrana salata koja se odlično slaže sa svježim pecivom, kao namaz na prepečenom kruhu ili kao samostalan obrok kada vam treba nešto brzo i zasitno.

Tajna je u pripremi jaja i tri kvalitetna sastojka

Umjesto klasičnog kuhanja, autorica recepta preporučuje kuhanje jaja na pari. Na taj način ljuska se guli osjetno lakše, a jaja zadržavaju idealnu teksturu za sjeckanje i miješanje. Za savršeno kuhana jaja, dovoljno ih je pariti devet minuta – taman toliko da ne budu previše mekana, ali ni prekuhana.

Budući da recept sadrži samo tri glavne namirnice, važno je da svaka od njih bude kvalitetna. Osim svježih jaja, ključni su majoneza i Dijon senf. Birajte kremastu majonezu blago pikantnog okusa koja će povezati salatu, a da ne nadjača okus jaja. Dijon senf, s druge strane, svojom oštrinom i aromom bijelog vina savršeno nadopunjuje okus salate. Naravno, ne zaboravite na sol i svježe mljeveni papar po ukusu, prenosi Index.hr.

Ova salata idealan je izbor za pripremu obroka unaprijed jer u hladnjaku može stajati do pet dana. Recept se lako može udvostručiti ako pripremate za više ljudi ili želite imati zalihu za cijeli radni tjedan.

Kako se priprema?

U lonac ulijte vode toliko da dopire do dna košarice za kuhanje na pari. Zakuhajte na jakoj vatri. Pažljivo stavite jaja u košaricu. Poklopite lonac, smanjite vatru na srednju i kuhajte 9 minuta. U zdjeli pripremite ledenu kupelj (voda + led). Kad se jaja skuhaju, izvadite ih i stavite u ledenu vodu na 3 minute – to će im pomoći da se lakše ogule.

Ogulite jaja i grubo ih nasjeckajte. U posudi pomiješajte jaja, majonezu, senf, sol i papar. Dobro promiješajte i po potrebi dodatno začinite, a zatim poslužite na kruhu ili na neki drugi način po želji.

Cijeli recept pronađite ovdje.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.