Za njih je hrana najveći užitak: 5 znakova zodijaka koji su najveći gurmani

Dok neki ljudi hranu doživljavaju isključivo kao gorivo za tijelo, za druge je ona umjetnost, strast i jedan od najvećih životnih užitaka. Astrologija otkriva da sklonost prema kulinarstvu i finim zalogajima može biti zapisana u zvijezdama, a ovih pet znakova istinski su prvaci u hedonizmu i gastronomskim avanturama.

Bik

Apsolutni kralj gurmana, Bik je znak kojim vlada Venera, planet ljubavi, ljepote i užitka. Za Bikove, hrana nije samo potreba, već temeljno osjetilno iskustvo. Oni uživaju u svakom zalogaju, polako i s potpunom posvećenošću. Cijene kvalitetne namirnice, bogate okuse i tradicionalne recepte koji bude osjećaj topline i sigurnosti.

Rak

Rakovi jedu srcem. Njihova ljubav prema hrani često je povezana s nostalgijom i obiteljskim uspomenama, pa najradije pripremaju i jedu jela koja ih podsjećaju na dom. Rakovi su odlični kuhari jer znaju spojiti jednostavne sastojke u topla, umirujuća jela. Kada vas pozovu na ručak, ne nude samo hranu, nego toplinu, sigurnost i osjećaj pripadnosti. Njihov gurmanski užitak često uključuje i dijeljenje hrane s najbližima.

Lav

Lavovi uživaju u životu, a hrana je jedan od načina na koji vole pokazati svoju strast i stil. Obožavaju restorane s atmosferom, jela koja izgledaju impresivno i okuse koji ostavljaju dojam. Lavovi nikada ne biraju “sigurno” – radije će naručiti nešto egzotično, zanimljivo ili posebno začinjeno. Hrana je za njih oblik luksuza, ali i scenski nastup. Često ih se može pronaći tamo gdje se poslužuje “najbolje u gradu”.

Vaga

Vage imaju istančan osjećaj za ravnotežu, pa tako i kad je riječ o hrani. Neće ih osvojiti samo okus – tanjur mora izgledati lijepo, serviranje mora biti elegantno, a atmosfera ugodna. Vage vole fine, lagane i sofisticirane obroke, a uživaju i u vinskim kartama, slasticama i malim gurmanskim ritualima. Njihova je prehrana spoj estetike i užitka, a u hrani traže isti sklad koji žele i u životu.

Ribe

Ribe doživljavaju hranu na vrlo senzualan i intuitivan način. Privlače ih jela bogata aromama, zanimljivim začinima i neočekivanim kombinacijama. Ribe vole istraživati kuhinje svijeta, ali i stvarati vlastite recepte vođene trenutnom inspiracijom. Hrana im je povezana s emocijama, pa će često posegnuti za određenim jelom kako bi pojačale ili umirile vlastito raspoloženje. Oni su gurmani koji vole isprobavati, otkrivati i eksperimentirati, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Ilustracija/Index)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.