Mogu li ikada Gradske vlasti osigurati da se zna rok izvođenja radova? Ili je planiranje mislena imenica za Gradske službe?
Foto: Naan je indijski hljeb koji ide uz sve, napravite ga kod kuće poput profesionalca

Naan je vrsta mekog, tankog hljeba koji potječe iz Indije i vrlo je popularan u kuhinjama južne Azije, ali i na Bliskom istoku i u srednjoj Aziji.
Priprema se od pšeničnog brašna, kvasca, jogurta i vode, a tradicionalno se peče u posebnoj glinenoj peći koja se zove tandoor, na vrlo visokoj temperaturi. Upravo zbog tog načina pečenja naan ima prepoznatljivu mekanu, ali i lagano hrskavu teksturu te blago zadimljeni okus.

Naan se najčešće poslužuje uz jela s umakom, poput različitih curryja, a često se koristi i za umakanje, kao zamjena za žlicu ili vilicu, a možete ga napraviti i vi, i to na tavici. Recept za ovaj slasni, tanki hljeb koji ide uz razna jela podijelila je naša čitateljica Adriana Drljo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? – ona ga je poslužila uz chili con carne.
Potrebni sastojci
Od sastojaka je za pripremu naana koristila:
- glatko brašno
- suncokretovo ulje
- maslinovo ulje
- sol
- svježi kvasac
- jogurt
- topla voda.
Kako ga napraviti
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata na toplom. Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i od njega napravite loptice težine 100 g. Kada napravite loptice, pokrijte ih i ostavite da odstoje 20 minuta, piše Index.hr.

Loptice razvaljajte u krug veličine tave i premažite ih smjesom maslinovog i suncokretovog ulja (u omjeru pola-pola). Pecite ih u zagrijanoj tavi po par minuta s jedne i druge strane i poslužite, a cijeli recept pronađite ovdje.
(TIP/Foto: Adriana Drljo)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.