Novigrad Wine & Gastro

Hotel Nautica domaćin je Novigrad Wine & Gastro koji će se održati u četvrtak 10. travnja od 15 do 20 sati.

Goste će na ulazu na događaj dočekati piće dobrodošlice, Cannella liker od jabuke i cimeta koji je postao pravi hit na hrvatskoj ugostiteljskoj sceni. Nakon pozdravnih govora, slijedi edukativni dio koji će započeti Monika Neral, jedina sommelierka u Hrvatskoj i Italiji sa ASI zlatnom diplomom. Njezina sommelierska i ugostiteljska edukacija i savjeti nezaobilazni su za sve ugostiteljske djelatnike i idealna je prilika za unaprjeđenje usluge sad kad je turistička sezona pred vratima. Osim savjeta Monika je pripremila i vrlo edukativnu degustacijsku radionicu, a gdje će svi zainteresirani gosti moći uživati u tri fantastična Prelac vina.

Nakon Monike, gosti će imati priliku čuti o osnovama upravljanja društvenim mrežama, što je također vrijedno znanje danas kad se svi dionici u turizmu okreću ka digitalnim alatima u svrhu promocije svog proizvoda ili usluge. Ivana Goa Majdandžić će istaknuti ključne elemente sadržaja koji rezonira s turistima, kao i alate koji poboljšavaju poslovne rezultate.

Nakon Ivane sljedeća radionica je o ekološkoj proizvodnji maslinova ulja uz degustaciju a koju će voditi Roberto Rota iz OPG Rota.

Edukativni dio završit će Doris Vlah i Antonia Mikac, sudionice Masterchef Hrvatska takmičenjasa gastronomskom radionicom putem koje će predstaviti okuse Istre na svoj autentičan način. Antonia Mikac poznata je po brendu Tonkine fritule kroz koji spaja tradicionalnu recepturu fritula s okusima različitih hrvatskih regija. A Doris Vlah uvijek puna iznenađenja ovaj put pripremiti će gastronomske delicije sa potpisom tvrtki Nota Vinegar iz Momjana i tvrtke Albi iz Galižane.

Događaj je namijenjen hotelijerima i ugostiteljima, njihovim djelatnicima, svim sudionicima turizma te svima onima koji rade u djelatnostima povezanim uz turizam. Osim što će okupiti vinare, male proizvođače i druge izlagače, događaj sadrži i edukativni dio namijenjen djelatnicima u turizmu i ugostiteljstvu.

Ulaz, degustacije, predavanja i radionice su potpuno besplatni za sve goste eventa kao i parking u marini kod hotela Nautica. Samo karticu treba poništiti na recepciji hotela prilikom odlaska. 

(Foto/Foto: press)