Amir se cijeli vikend protekli na Banji pokušava dodvoriti Tuzlacima sa svojom pratiteljkom crvenokosom ženskom osobom i psom od dotične…
Foto: Brzi ručkovi za koje će vam trebati manje od 20 minuta vremena
U prvim danima u sedmici nemamo ni previše vremena ni previše inspiracije, pa su brzi recepti za ručkove danas i više nego dobrodošli. Donosimo par brzinskih recepata uz koje ćete lakše započeti sedmicu – ovdje ih je pet, dovoljno za svaki radni dan u ovoj sedmici.
1. Kremasta tjestenina s gljivama i špinatom
Pomiješajte tagliatelle, gljive i špinat u umaku od parmezana i vrhnja kako biste napravili brzu i niskokaloričnu večeru (ili ručak), za koju je potrebno samo 20 minuta. Cijeli recept pronađite ovdje.
2. Pileća prsa u umaku od meda
Pileća prsa su prvo ispečena, a zatim dinstana u kremastom umaku od češnjaka. Nemojte preskočiti dodatni korak i posipati piletinu brašnom, jer stvara koricu za koju se umak može uhvatiti. Poslužite ih uz prilog po izboru, a recept pronađite ovdje.
3. Salata od tunjevine i tjestenine
Može biti doručak, ručak ili večera, a posebno će vas iznenaditi dresing koji je pun okusa, kiselkast i savršeno odgovara tuni i tjestenini. Ako vam ostane skuhane tjestenine koju niste pojeli, ovdje je možete iskoristiti, a cijeli recept je ovdje.
4. Njoki s kobasicom
Recept za ove brze njoke s kobasicom možete pronaći ovdje, a jedan je od mnogih recepata poznatog chefa Jamieja Olivera. Za ovaj ručak trebat će vam svega 20 minuta vremena, a rezultat su slasni njoki s gomilom povrća i kobasicom.
5. Špageti carbonara
Ovo je jelo talijanski klasik i jedno od najpoznatijih jela s tjesteninom. Osim nevjerojatnog okusa, razlog popularnosti je zasigurno i jednostavna priprema koja ne zahtijeva previše vremena i sastojaka. Recept pronađite ovdje, a za njegovu pripremu trebat će vam tek 20 minuta, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.